Tenis

Neočekivano finale u Chennaiju

Branimir Korać • subota, 06.01.2007.

Malo tko je očekivao da će do kraja ATP turnira u Chennaiju otići Xavier Malisse i Stefan Koubek. Svi su tamo vidjeli Nadala kao prvog favorita za naslov, no Rafael Nadal danas je poražen od Malissea dok je Koubek bio bolji od Moye...

Xavier Malisse iz trećeg pokušaja svladao je Rafaela Nadala. U dosadašnja dva susreta nije bio blizu niti osvajanju seta, ali danas je bio bolji i u polufinalu Chennaija slavio sa 6:4, 7:6. Iako je igran u dva seta, meč je trajao čak dva sata i šest minuta, a Malisse niti jednom nije izgubio servis.

"Vrlo sam razočaran jer sam želio naslov u Chennaiju, ali vrlo brzo ću osvojiti prvi turnir ove godine. Nadam se da će se već u Sydneyu vidjeti pomak nabolje i da ću taj turnir osvojiti", razočarano je komentirao Nadal.

Najveće iznenađenje ovog turnira je Austrijanac Stefan Koubek. Koubek cijeli tjedan igra sjajan tenis i bilježi uvjerljive pobjede, a tako je bilo i u polufinalu gdje je pregazio Carlosa Moyu. Koubek je slavio s vrlo uvjerljivih 6:3, 6:1 potpuno dominiravši cijelim mečom.

ATP Chennai, polufinale:
Malisse (BEL, 3) - Nadal (ŠPA, 1) 6:4, 7:6(4), Koubek (AUT) - Moya (ŠPA, 5) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!