Tenis

Koubek spušten na zemlju

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2007.

Sjajan tjedan Stefana Koubeka u Chennaiju nije okrunjen naslovom. Naslov pobjednika uzeo je Xavier Malisse odličnom igrom u finalu gdje je potpuno nadigrao Austrijanca...

Xavier Malisse došao je do trećeg naslova u karijeri. U finalu ATP turnira u Chennaiju za protivnika je imao Austrijanca Stefana Koubeka koji se mučio tek u prvom kolu, a zatim nanizao tri vrlo uvjerljive pobjede u mečevima gdje su protivnici skupili tek po nekoliko gemova. U finalnom dvoboju Koubek je bio taj koji je skupljao gemove protiv sjajnog Malissea.

Malisse je odigrao odličan prvi set u kojem je tu sjajnu igru okrunio s visokih 6:1 i četiri breaka. Koubek nije uspio osvojiti niti jedan svoj servis gem. U drugom setu odmah Malisse uzima servis protivniku i do kraja seta uvjerljivom igrom na servisu dolazi do pobjede 6:1, 6:3.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj ove dvojice igrača i četvrta pobjeda Malissea. Jedino u Roland Garrosu 2003. godine Malisse se mučio da dođe do pobjede, u ostalim susretima bio je više nego uvjerljiv.

ATP Chennai, finale:
Xavier Malisse (Belgija, 3) - Stefan Koubek (Austrija) 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!