Tenis

Poraz Federera

Maja Giljanović • subota, 13.01.2007.

Konačno je stigao i taj dan! Andy Roddick je nakon devet uzastopnih poraza napokon pronašao načina kako stati na kraj velikom Rogeru...

Federer je, naime, u susret finala ekshibicije u Kooyongu protv branitelja prošlogodišnjeg naslova ušao sa skorom od 12:1. S tim da Roddickova pobjeda datira još iz Montreala davne 2003. godine.

Ali svemu jednom dođe kraj. Usprkos činjenici da se radi tek o pripremnom turniru, svojevrsnim predjelom za glavno jelo koje starta sutra navečer te iako neće završiti u službenim statistikama ATP-a, pobjeda će jamačno dodatno ispuniti samopouzdanjem šestog igrača svijeta. Još više ohrabruje sama igra Connorsova štićenika: "Super sam zadovoljan načinom na koji osjećam lopticu. Plus što sam sto posto spreman i maksimalno motiviran. Bit će ovo sjajan turnir", najavio je nekadašnji broj jedan i 2005. pobjednik U. S. Opena (Ferrero). Jo-Wilfried Tsonga kao prvi od sedam na putu do titule? Nije nemoguće; godina je neparna, a Roddick je svoja dva polufinala u Melbourneu upisao upravo 2003. te 2005. godine. Polufinalni rendez vous s Federerom?

Prvi set je Roddick riješio u svoj korist čak dvaput oduzevši Švicarčev početni udarac da bi se u drugom godinu dana stariji Federer sabrao te izjednačio stanje u setovima. Jedan break bio je dovoljan i u odlučujućem, trećem, a osigurao ga je Amerikanac igrom koja se pokazala kao pravi omjer neobranjivih prvih servisa, pravovremenih i dobro pripremljenih izlazaka naprijed te razarajućih forhend winnera.

Osvajaču Kooyonga 2005. i branitelju naslova pobjednika Australian Opena 2006. (sjećate se emotivnog preuzimanja pehara iz ruku legendarnog Roda Lavera), ovaj poraz je prvi nakon kolovoza i izlijetanja u drugom kolu Cincinnatija protiv Andyja Murrayja.

Murray je, pak, u susretu za treće mjesto ranije danas svladao Rusa povratnika nakon ozljede, Marata Safina.

Kooyong, rezultati:
Roddick - Federer 6:2, 3:6, 6:3; Murray - Safin 7:6(2), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!