Nogomet

Lyon ponovno pobjeđuje

Maja Giljanović • četvrtak, 18.01.2007.

U drugoj polufinalnoj uteakmici francuskog Liga kupa peterostruki uzastopni prvak Lyon vratio se pobjedničkim navikama...

Naime, nakon domaćeg remija u posljednjem kolu s Monacom (0:0) uoči trotjedne zimske stanke te ako zanemarimo kup pobjedu nad niželigašem Bayonneom, porazu na gostovanju kod Toulousea prošlog vikenda (2:0) trener Gerard Houllier je imperativno tražio pobjedu jer "velike momčadi nikad ne gube dvaput zaredom. Le Mans je, pak, stigao na Gerland tražeći mogućnost osvete za dva prošlogodišnja poraza: prosinačkog 1:0, ali još više onog svibanjskog na istom ovom stadionu od čak 8:1. Gosti lavove nikad nisu pobijedili, a trener Frederic Hantz bio je svjestan da će nakon drugog ovosezonskog poraza Lyon biti još teže savladati.

Le Mans je eliminirao Lens i Sochaux, ali protiv Lyona, pokazalo se, nije imao ni mrvu šanse. Usprkos izostanku Wiltorda zbog ozljede (neće ga biti mjesec dana), vratio se barem Abidal da poveže konce u subotnjem neprepoznatljivom izdanju obrane u Toulouseu. Juninho je, pak, također igrao iako je zbog želučanog virusa bio upitan do samog starta susreta.

Po prolaz u finale i ostanak u prigodi da osvoje Grand Slam odnosno francusko prvenstvo kup, liga kup te Ligu prvaka, Lyon je krenuo silovito. U 19. Fred je strijelac, ali je gol poništen zbog zaleđa, u 21. Juninhov slobodan udarac brani Yohann Pele, ali minutu poslije Abidal na Maloudino dodavanje postiže, na koncu jedini, pogodak. A nije da ih nije moglo biti još: u 33. neprecizan je Tiago, u 51. Samassa, 57. stativu gađa Reveillere, u 69. promašuje i Fred, a ni Malouda u 74. ne podebljava rezultat. U 80. je minuti Le Mans ostao s desetoricom nakon isključenja Cerdona, a u samom finišu domaćina je snašla nova loša vijest. Naime, tek što je ušao u igru, ozlijedio se Alou Diarra.

U svakom slučaju, Le Mans je drugu godinu uzastopce zaustavljen u polufinalu dok će 31. ožujka na Stade de Franceu Lyon protiv Bordeauxa pokušati po treći put osvojiti svoj naslov pobjednika liga kupa (2001. slavili protiv Monaca, 1996. poraženi od Metza). Finale koje obećava...

Rezultati, polufinale liga kupa: Lyon - Le Mans 1:0, Reims - Bordeaux 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!