Košarka

Atlanti pobjeda nakon deset sezona, Lakersima dvoboj Zapada

Hrvoje Rafaelić • četvrtak, 18.01.2007.

Loša šuterska večer za našeg Giričeka, ali svejedno pobjeda Jazzera. Atlanta prekinula neugodni niz nepobjedivosti na gostovanju kod Timberwolvesa dok je dvoboj Zapada pripao LA Lakersima...

Sa svojim novim igračem Chris Webberom (dva poena, pet skokova), Pistonsi su minimalno izgubili na domaćem terenu od Jazzera za koje je briljirao Deron Williams sa učinkom karijere (31 poen) uz deset asistencija za double-double učinak. U odličnoj utakmici Utahovog playmakera pridružili su mu se još Carl Boozer (20 poena, devet skokova, šest asistencija) i Mehmet Okur (22 poena, sedam skokova). Gordan Giriček je na terenu proveo 21 minutu i nije zabilježio niti jedan ubačaj (0-4 za dva poena, 0-1 za tri poena).

U dvoboju Zapada, Lakersi su odnijeli pobjedu iz San Antonia. Naravno prvo ime kod gostiju bio je Kobe Bryant (34 poena, osam asistencija, šest skokova). Veliku pomoć imao je s klupe gdje su dobru utakmicu odigrali Vladimir Radmanović (13 poena) i Maurice Evans (11 poena, pet skokova). Osim Kobea, od ostale prve petorke nitko nije imao dvoznamenkasti učinak u poenima. Kod domaćina briljirao je trojac Tony Parker (25 poena), Tim Duncan (26 poena, devet skokova) i Manu Ginobili (16 poena), ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu.

Steve Nash (21 poen, 14 asistencija) je predvodio Phoenix do jedanaeste pobjede u nizu. Pobjedu nad Houstonom osigurala im je činjenica da na parket neće izaći Tracy McGrady zbog ozljede leđa. Osim Nasha, odličnu utakmicu odigrao je i Amare Stoudemire koji je ubacio 22 poena uz 11 skokova. Za Rocketse odličnu utakmicu odigrao je Rafer Alston koji je ubacio 29 poena (rekord karijere) uz osam asistencija. Shane Battier zaustavio se na 16 poena.

Nova pobjeda Washingtona u posljednjim sekundama utakmice, ali ovaj put za pobjedu nije zabio Gilbert Arenas (16 poena, devet skokova) već Caron Butler koji je utakmicu završio sa 27 poena i deset skokova. U minimalnom slavlju domaćina solidnu utakmicu odigrao je i Antawn Jamison (21 poen). Kod Knicksa odlično je odigrao Quentin Richardson (35 poena, 10 skokova). Pomoć, ali nedovoljnu za pobjedu, imao je u centru Eddy Curryju (18 poena, osam skokova).

Atlanti je trebalo deset sezona za pobjedu kod Minnesote. Nisu se ni sami nadali da bi 13. pobjedu sezone mogli upisati na ovom neugodnom gostovanju. Kod gostiju je briljirao dvojac Joe Johnson (29 poena, osam asistencija) i Josh Smith (21 poen, pet skokova). Pobjedu su zaslužili ponajviše jer su uspjeli zadržati Kevin Garnetta na samo 13 poena. Najbolji strijelac kod domaćina bio je centar Mark Blount sa 16 poena i 11 skokova za double-double učinak.

NBA rezultati, 18.siječanj 2007.: Toronto - Sacramento 101:85, Washington - New York Knicks 99:98, Charlotte - New Jersey 85:92, Detroit - Utah 99:100, Milwaukee - Chicago 90:99, Memphis - Philadelphia 118:102, Minnesota - Atlanta 88:105, Houston - Phoenix 91:100, San Antonio - LA Lakers 96:100, Portland - Cleveland 94:76, LA Clippers - Golden State 115:109.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!