Rukomet

Grčka na startu Croatia-Slovenia Cupa

Vedran Stilin • petak, 05.01.2007.

Svega dva tjedna ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj te naša rukometna reprezentacija polagano ulazi u posljednju fazu priprema…

Nakon "ubitačnih" treninga pod palicom izbornik Line Červara i njegovog pomoćnika Slavka Goluže, danas je na red došla provjera protiv Grčke na Croatia-Slovenia Cupu koji se ovoga vikenda održava u Puli i slovenskom Kopru.

Hrvatski reprezentativci tako će s početkom u 19 sati imati svoju prvu provjeru protiv reprezentacije koja neće vidjeti Njemačku, ali će zasigurno dati sve od sebe da pokuša barem u prijateljskoj utakmici svladati jednog od glavnih favorita za odličje na SP-u. Drugoga dana naše reprezentativce očekuje susret sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, dok bi nedjeljna utakmica sa Slovenijom vjerojatno trebala dati ukupnog pobjednika ovog turnira.

Nakon blagdana Hrvatska je ponovno u punom pogonu te se iz dana u dan mukotrpno priprema za Stuttgart i prvi ogled na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka 20. siječnja u 16 sati. Izostanak Šole kratkotrajno je pokvario atmosferu unutar momčadi, međutim i dalje su na pripremama četiri provjerena vratara (Losert, Jerković, Alilović, Somić) koji neprisustvo jednog od najkarizmatičnijih svjetskih vratar odlično pokrivaju.

Srećom pa su nas ozljede u dosadašnjem dijelu priprema zaobišle tako da Lacković više nema problema s nosom, dok Losert ide na svakodnevne terapije zbog puknuća mišića koji bi trebao biti u potpunosti spreman za ono glavno što nas čeka u drugoj polovici siječnja. Džomba je na jučerašnjem treningu krivo doskočio i lakše okrenuo nogu, ali njegov nastup u današnjem susretu uopće nije stavljen pod znak pitanja.

Prema najavama svi igrači bi u ova tri ogleda trebali dobiti priliku pokazati zašto bi baš njih Červar trebao voditi u Njemačku jer poznato je da samo 16 najboljih i najspremnijih putuju u sjevernije krajeve Europe, dok će ostali kod kuće čekati svoju priliku da uskoče u momčad ako bude potrebno. To čekanje im omogućuje novo pravilo IHF-a koji je tražio popis od 28 igrača koji mogu naknadno ući u momčad tijekom samog natjecanja ako nešto slučajno krene po zlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!