Rukomet

Težak, ali uspješan start

Vedran Stilin • petak, 05.01.2007.

Hrvatska muška rukometna reprezentacije uspješno je startala na Slovenia-Croatia Cupu svladavši vrlo dobru Grčku pod izborničkom palicom bivšeg hrvatskog reprezentativca Gorana Perkovca 28:23…

U prvoj utakmici pripremnog turnira za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj Hrvatska je svladala Grčku koju uspješno vodi nekadašnji hrvatski reprezentativac i sadašnji trener švicarskog Schaffhausena Goran Perkovac. Izbornik Lino Červar nije mogao računati na sve igrače u ovom susretu jer jučerašnji nezgodan pad Džombe ipak nije bio toliko bezazlen te ga je odlučio ostaviti u gledalištu. Uz njega je još nekolicina reprezentativaca završila na tribinama pulske dvorane koji će u dvobojima s Bosnom i Hercegovinom te Slovenijom dobiti svoju priliku.

U samom početku utakmice Perkovac je iznenadio svoje sunarodnjake agresivnom i visoko postavljenom obranom koja nije dopuštala našim srednjim igračima da organiziraju napad. To je rezultiralo grčkim odvajanjem na tri pogotka prednosti, ali srećom Hrvatska se brzo budi te dolazi na 6:5. Tada se nastavilo igrati gol za gol, da bi se Pakleni u završnici prvog dijela zaslugom raspoloženog vratara Jerkovića odvojili na minimalnu prednost te tako na predah otišli s 13:11.

Novi čovjek u našoj izabranoj vrsti Mirko Alilović stao je na gol od prve minute drugog dijela te već u prvom grčkom napadu pokazao da ne moramo brinuti o vratarskoj budućnosti. Uz to je i u napadu profunkcioniralo što omogućava Hrvatskoj odvajanje na 15:11. Ipak, nakon toga dolazi do neobjašnjivog pada u našoj igri te Grčka u 40. minuti vodi 16:15. Srećom se taj pad nije produžio pa Hrvatska do kraja susreta sigurnom igrom stiže do zaslužene, ali teško izborene pobjede 28:23.

Svi igrači u našim redovima dobili su priliku, a najučinkovitiji među njima bio je Vedran Zrnić s pet pogodaka, dok su Igor Vori i Drago Vuković dali po četiri gola.

Sutrašnji dan donosi sraz sa susjednom Bosnom i Hercegovinom. Utakmica se također igra u Puli s početkom u 19 sati.

U drugom današnjem dvoboju Slovenia-Croatia Cupa Slovenija je u Kopru stigla do pobjede protiv Bosne i Hercegovine 35:33. Bio je to tvrd susret u kojemu je domaća reprezentacija imala malu prednost na poluvremenu 17:16, da bi i konačan rezultat išao njima u korist. Najbolji u domaćim redovima bio je Špiler s osam golova koliko je zabio i Terzić na drugoj strani.

Slovenia-Croatia Cup, prvo kolo:
Hrvatska - Grčka 28:23 (13:11)
Slovenija - BiH 35:33 (17:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!