Automoto

Renault predstavio branitelja titule

Ante Kojundžić • srijeda, 24.01.2007.

Francuska momčad izabrala je nizozemski Amsterdam za prezentaciju svog novog R27 bolida kojim će upravljati Talijan Giancarlo Fisichella i Finac Heikki Kovalainen. Renault će uz novi bolid pokušati obraniti titulu konstruktorskog prvaka, a predvodnik momčadi trebao bi biti Fisichella...

Najuočljivija promjena na bolidu je nova boja koja je uvjetovana dolaskom novog sponzora, nizozemske tvrtke ING koja se bavi financijama. Iz momčadi je otišao dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, no Renault će i bez njega pokušati doći do naslova.

"Osvojeni naslovi 2005. i 2006. godine učinili su Renault glavnom silom u Formuli 1", rekao je na predstavljanju predsjednik momčadi Alain Dassas. "Naš će izazov ostati isti: od tehničke ekipe i vozača ćemo tražiti da učine novi Renault glavnim kandidatom za naslov u 2007. godini", dodao je.

Menadžer momčadi Flavio Briatore se nadovezao: "U novoj sezoni ima dosta promjena. Ne samo u Renaultu nego kod svih momčadi. No mi vjerujemo u ono što smo odabrali i sigurni smo da će nas to dovesti do još većeg uspjeha."

Slika 1 od 2.

Giancarlo Fisichella ući će u treću godinu s Renaultom i bit će mu to ključna godina. Ako Talijan uspije pobjeđivati na utrkama, kao što obećava, i povesti francusku momčad prema još jednom naslovu, ostat će u ekipi. No ako opet utone u prosjek, mogla bi ovo biti njegova posljednja godina u Renaultu.

Alonsova zamjena je Heikki Kovalainen, mladi finski vozač pred kojim je debitantska sezona u F1. Kovalainen već najavljuje kako je ovo godina u kojoj će učiti i pokušati svesti pogreške na minimum.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!