Nogomet

Pranjić strijelac i asistent

Hrvoje Rafaelić • subota, 27.01.2007.

U visokoj pobjedi Heerenveena nad Heraclesom, naš Danijel Pranjić postigao je gol i upisao asistenciju za trenutno prvog strijelca nizozemske Eredivisie lige...

Pred 23 tisuće gledatelja na Abe Lenstra stadionu, Heerenveen je s visokih 5:1 slavio protiv Heraclesa. Dvije minute bile su dovoljne da domaćin dođe u vodstvo, Jakob Poulsen je s lijeve strane domaćeg napada ubacio loptu u srce šesnaesterca gdje se odlično snašao Lasse Nilsson, koji snažnim volejem pogađa za rano vodstvo svoje momčadi.

Poulsen desetak minuta kasnije ponovno ubacuje odličnu loptu na vrh šesnaesterca, ali prvi strijelac Heerenveena i nizozemske lige Afonso Alves slabašnim udarcem samo zagrijava gostujućeg vratara Martina Pieckenhagena. U 39. minuti domaćin povisuje rezultat. Alves izvodi slobodni udarac s tridesetak metara i snažnim udarcem pogađa gornji lijevi kut Martinovog gola. Četiri minute kasnije rezultat se ponovno mijenja u korist domaćina. Pranjić prolazi lijevom stranom, ubacuje loptu i pronalazi Alvesa koji glavom pogađa za svoj drugi gol na utakmici.

Početkom drugog poluvremena Heracles smanjuje rezultat. Robert Schilder izvodi korner i pronalazi Kwamea Quansaha, koji iz gužve smanjuje rezultat za 3:1. U 62. minuti Alves i Pranjić zamjenjuju pozicije. Brazilac prolazi lijevom stranom gostujuće obrane i ubacuje za Pranjića, koji iz voleja postiže pogodak i vraća domaće vodstvo na tri gola razlike.

Dvanaest minuta prije kraja utakmice zamjena Rob Friend zabija za konačnih 5:1 nakon još jednog ubačaja sa lijeve strane. Ovaj put ulogu asistenta preuzeo je Michel Breuer. U visokom porazu svoje momčadi 90 minuta odradio je bivši Dinamov i Rijekin igrač Eddy Bosnar, koji je u 54. minuti zaradio žuti karton. Heerenveen se trenutno nalazi na šestom mjestu s utakmicom više i tri boda zaostatka za Feyenoordom.

Eredivisie liga, 22.kolo: Heerenveen - Heracles 5:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!