Tenis

Ljubo ne preskače prepreke

Ivor Krapac • ponedjeljak, 29.01.2007.

Bez obzira na činjenicu da je u tom meču izraziti favorit, Ivan Ljubičić najavio je kako neće podcijeniti ili u mislima preskočiti Roka Karanušića prije nego se susretnu u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa...

Hrvatski dvoboj na rasporedu je u srijedu, a Ljubo je najavio kako je spreman za sve zagrebačke izazove, počevši s ogledom s Karanušićem.

"Nažalost, imao sam dovoljno vremena odmoriti se i spremiti za Zagreb", rekao je prvi hrvatski reket, misleći pritom na rani oproštaj na Australian Openu porazom u prvom kolu protiv Mardyja Fisha: "Svi znamo da je Roko talentiran i tjelesno i tehnički jak, ali i da se još uvijek dosta često traži na terenu. Kao i mnogi drugi, i ja vjerujem da se još stigne igrački potvrditi, nadam se jedino da mu ovaj naš susret neće biti odskočna daska..."

"Ušao sam u dosta težak dio ždrijeba jer su i Koubek i Feliciano Lopez neugodni suparnici na drugo kolo, obojica su ljevaci i od obojice sam već gubio, no moram se prvo koncentrirati na Roka koji je opasan prvi protivnik", nastavio je Ivan, dodajući da se nada dobroj potpori s tribina koja bi mogla pomoći svim hrvatskim predstavnicima: "Ipak nemamo toliko često priliku igrati pred svojim navijačima."

Osim ogleda Ljubičića i Karanušića, navijače će u srijedu u zagrebački Dom sportova privući i otvarajući nastup Marina Čilića, kojeg tog dana u prvom kolu očekuje težak izazov protiv osmopostavljenog Francuza Arnauda Clementa.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Marin je prošle godine na Indoorsu u prvom kolu iznenadio Igora Andrejeva, a i sada se nada sličnom raspletu: "Ta pobjeda nad Andrejevim bila mi je odskočna daska za cijelu sezonu, na neki način mi je otvorila vrata u teniskom svijetu. Sad sam već iskusniji i iako je Clement opasan u dvorani, nadam se da bih uz potporu s tribina mogao do iznenađenja."

Ljubičić i Čilić će svoj prvi nastup u singlu imati za dva dana, a trećem nositelju, Šveđaninu Robinu Söderlingu, je njegov prvi test zamalo bio i posljednji. Söderling je na startu s 3:6, 7:6(5) i 7:6(4) prošao Francuza Gillesa Simona, koji je u tie-breaku drugog seta pri vodstvu od 5:2 bio samo dva poena do pobjede. Na tome je i ostao.

Šveđanin je nekako izvukao drugi set u kojem je prethodno ispustio break prednosti i vodstvo od 4:1, da bi dovršio posao u izjednačenom trećem, prošavši sa 7:4 u drugom današnjem tie-breaku.

PBZ Zagreb Indoors, 29.1.2007., prvo kolo: Söderling (Švedska, 3) - Simon (Francuska) 3:6, 7:6(5), 7:6(4).

Kvalifikacije, treće kolo: Waske (Njemačka, 2) - Carlsen (Danska, 6) 7:6 (6), 6:4, Cakl (Češka, 8) - Salzenstein (SAD) 6:7(5), 6:3, 7:6(4), Peya (Austrija, 5) - Luzzi (Italija, 4) 4:6, 6:3, 7:6(0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!