Tenis

Ljubo i Marin spašavali meč-lopte

Ivor Krapac • utorak, 30.01.2007.

Ivan Ljubičić i Marin Čilić preskočili su početnu prepreku u turniru parova na PBZ Zagreb Indoorsu. Ivan i Marin su u prvom kolu u produženom tie-breaku svladali češko-slovačku kombinaciju Petr Pala/Michal Mertinak, a na putu do prolaza spasili su i dvije meč-lopte...

Ljubičić i Čilić pobrinuli su se za prvu ovogodišnju pobjedu hrvatskih predstavnika na glavnoj priredbi zagrebačkog dvoranskog turnira. Čeh Pala i Slovak Mertinak (kojeg pamtimo po porazu od Marija Ančića u odlučujućem petom meču finala Davis Cupa 2005. u Bratislavi) dobili su prvi set i praktički od početka držali vodstvo u presudnom produženom tie-breaku - ali nisu izdržali.

Ljubo i Marin napravili su prvi korak prema preokretu breakom u osmom gemu drugog seta, dok su u ruletu produženog tie-breaka uspješno dostigli dva mini-breaka zaostatka, spasivši na tom putu i dvije meč-lopte pri vodstvu suparničkog para od 9:7. Odluka je pala uz mini-break kod 10:10, nakon čega se češko-slovačka kombinacija više nije uspjela vratiti.

Vezane vijesti

"Mislim da je motiv nastupa u parovima uvijek poznat - najbitnije je odigrati meč prije singla, osjetiti atmosferu i uvjete igranja, a onda i dobiti i stići što dalje u turniru", rekao je Ljubičić nakon pobjede: "Marin je odigrao odličan super tie-break, a meni je vjerojatno bilo prvi put u karijeri da sam ga dobio."

Ivan je dodao i svoje dojmove o podlozi, koja je na zagrebačkom Indoorsu korištena i prošle godine: "Možda je malo brža nego lani jer je tada bila nova i možda je malo brža nego na ostalim turnirima, ali mislim da nije podloga na kojoj se ne bi moglo igrati."

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Marin Čilić također je bio zadovoljan zbog toga što je isprobao teren uoči sutrašnjeg prvog kola singla protiv Arnauda Clementa, ali, naravno, i zbog ove pobjede: "U prvom setu sam bio malo uspavan, a Mertinak i Pala imali su i sreće kod mojeg izgubljenog servis-gema. Kasnije je bilo bolje, i Ivan mi je dosta pomogao sigurnošću na svojem servisu."

Idući izazov bit će četvrtfinale protiv četvrtopostavljenog češkog para František Čermak/Jaroslav Levinsky, koji je jučer u prvom kolu prošao Ivu Karlovića i Lovra Zovka. Kako je Ljubo rekao, polovica prošlogodišnje pobjedničke kombinacije je već arhivirana, a sada je na redu prilika da padne i druga - danas posrnuli Mertinak i sljedeći suparnik Levinsky su prošle godine u parovima Indoorsa došli do naslova.

"Čermak je jako dobar igrač, već sam ga upoznao, dok je Levinsky više bombarder", najavio je Ivan: "No, sada su u prvom planu ipak obveze u singlu."

Ljubičić će sutra pokušati napraviti prvi korak prema ponavljanju prošlogodišnjeg naslova u hrvatskom dvoboju s Rokom Karanušićem, koji je na rasporedu ne prije 16,10 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Nakon tog meča (ne prije 18) očekuje nas Čilićev lov na iznenađenje protiv osmopostavljenog Clementa.

Šveđanin Thomas Johansson, pobjednik Australian Opena 2002., uspješno je odradio svoj nastup u prvom kolu singla. Johansson je uz jedan break po setu sa 6:4 i 6:4 zaustavio Srbina Janka Tipsarevića, koji je, tako, pretrpio poraz i u četvrtom ovogodišnjem nastupu na ATP Touru.

PBZ Zagreb Indoors, 30.1.2007., prvo kolo: T. Johansson (Švedska) - Tipsarević (Srbija) 6:4, 6:4, Peya (Austrija, Q) - Seppi (Italija) 1:6, 7:6(8), 6:4, Dancevic (Kanada) - Waske (Njemačka, Q) 6:3, 7:6(4).

Parovi, prvo kolo: Ljubičić/Čilić (Hrvatska, WC) - Mertinak/Pala (Slovačka/Češka) 4:6, 6:3, 12:10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!