Tenis

Karlo odservirao u drugo kolo

Ivor Krapac, Igor Petrinović • utorak, 30.01.2007.

Ivo Karlović uvjerljivo se plasirao u drugo kolo PBZ Zagreb Indoorsa. Odserviravši 20 aseva u samo devet servis-gemova, Karlović je svladao Čeha Jirija Vaneka u dva seta...

Karlović je servirao briljantno. U cijelom meču izgubio je samo dva poena na vlastiti početni udarac, a u trenutku kada je Čeh dobio taj drugi poen protiv Karlovićeva servisa, već je bilo 6:3, 5:2 i 15:0 za hrvatskog tenisača.

"Mislim da nikad nisam izgubio samo dva poena na svoj servis. Ovo mi je najlakša pobjeda otkada sam na ATP Touru", izjavio je nakon meča Karlović koji se veliki dio prošle sezone mučio s ozljedom koljena. "Osjećao sam se malo nesigurno jer nisam znao kako će sve skupa ispasti. Ali kad sam izašao na teren trema je nestala."

Vezane vijesti

Ivo je odlično ušao u meč, iskoristivši drugu break-priliku i oduzevši servis Vaneka odmah u drugom gemu susreta. Ostatak seta Vanek je samo promatrao Karlovićeve bombe, te je Zagrepčanin odserviravši 10 aseva lakoćom osvojio prvi set.

Drugi set počeo je na identičan način. Pri 1:0 Karlović dolazi do 15:40, te iskorištava odmah prvu break-loptu. Protivnikov servis ponovno je oduzeo u sedmom gemu drugog seta, te mirno priveo meč kraju odserviravši u drugom setu još 10 aseva, ukupno 20 u meču. "Jako sam zadovoljan. U Indiji na početku sezone sam igrao OK, u Australiji nisam jer još uvijek imam oscilacije u igri. Ali sam se za ovaj turnir pripremio odlično. Odgovara mi podloga, odgovaraju mi loptice."

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

U drugom kolu Karlović čeka pobjednika susreta između sedmog nositelja Belgijca Kristofa Vliegena i Francuza Michaela Llodre.

"Više mi odgovara Vliegen, osim ako Llodra nije ozlijeđen. U tom slučaju bi mi Llodra više odgovarao", našalio se Karlović. "Osjećam da na ovom turniru mogu dosta, ali ne želim si stvarati pritisak. Samo sam sretan da uopće mogu igrati bez bolova."

Četvrtopostavljeni Rus Mihail Južnji pridružio se Karlu u osmini finala sa startnih 7:6(4) i 6:3 protiv Francuza Nicolasa Mahuta. Nakon obostranog držanja servisa i prolaska sa 7:4 u tie-breaku prvog seta, četvrti nositelj je u drugom gemu drugog došao do jedinog breaka u ovom meču i time stekao ključnu prednost na putu do pobjede.

"Nije bilo lako, Nicolas je težak suparnik u dvorani i na brzoj podlozi", komentirao je Rus nakon susreta: "Presudilo je samo nekoliko njegovih pogrešaka u tie-breaku i kod gubitka servisa u drugom setu."

"Ova podloga je brža od one u St. Petersburgu i Moskvi, a osobito od moskovske", nastavio je Južnji upitan o procjeni terena na kojem se igra zagrebački Indoors: "Mislim da se može reći da je najbrža na Touru."

Sljedeći suparnik četvrtopostavljenog Rusa bit će češki kvalifikant Tomaš Cakl, koji je danas sa 6:4, 6:7(10) i 6:4 svladao Talijana Potita Staracea, uz okretanje zaostatka od 3:0 u trećem setu.

Južnji bi se u polufinalu mogao sresti s Ivanom Ljubičićem, ali zasad ne gleda toliko daleko: "Znam u kojem sam dijelu ždrijeba, no mislim samo o narednom protivniku. Forma? Moći ću odgovoriti tek na kraju turnira, no zasad je u redu."

Slika 2 od 3.
Foto: Ivor Krapac

Iskusni Francuz Fabrice Santoro je u posljednjem meču dana s 5:7, 6:3 i 6:2 nadjačao argentinskog kvalifikanta Guillerma Canasa, nekadašnjeg Top 10 igrača, koji traži povratak u svjetski vrh nakon 15-mjesečne suspenzije zbog dopinga. Canas je jučer navečer u trećem kolu kvalifikacija u teška tri seta prošao Srbina Viktora Troickog, očito mu je ponestalo snage za još jedan naporan meč...

Talijan Daniele Bracciali pobrinuo se za drugi poraz nositelja na ovogodišnjem Indoorsu. Bracciali je sa 7:5 i 7:6(4) bio bolji od šestopostavljenog Francuza Juliena Benneteaua, koji se, tako, priključio jučer posrnulom petom nositelju Fernandu Verdascu. Podsjetimo, Španjolca je u prvom kolu zaustavio Benneteauov sunarodnjak Marc Gicquel.

PBZ Zagreb Indoors, 30.1.2007., prvo kolo: Južnji (Rusija, 4) - Mahut (Francuska) 7:6(4), 6:3, Cakl (Češka, Q) - Starace (Italija) 6:4, 6:7(10), 6:4, Santoro (Francuska) - Canas (Argentina, Q) 5:7, 6:3, 6:2, Bracciali (Italija) - Benneteau (Francuska, 6) 7:5, 7:6(4), Karlović (Hrvatska) - Vanek (Češka) 6:3, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Kerr/Skoch (Australija/Češka) - Peya/Phau (Austrija/Njemačka) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!