Rukomet

Kolo u kojem su gošće slavile

Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.02.2007.

Rukometašice i dalje igraju po svom, odradile su već drugo ovogodišnje kolo. U vikendu iza nas slavile su gošće na terenima u Splitu, Rijeci, Zagrebu, Osijeku i Trogiru, a samo su Koprivničanke nadmoćno na domaćem terenu ubilježile pobjedu. Najbolja ekipa na ljestvici je i dalje neprikosnovena Podravka, a posljednji je Vranjic sa svega jednim osvojenim bodom...

Kokice su, kako je bilo i za očekivati nakon zagrijavanja u Ligi prvakinja, smlavile Vranjic. Žrtveno janje iz Vranjica očito je preslabi klub za prvoligaško natjecanje, a iole veće i jače ekipe koriste ga za poboljšanje svog bodovnog statusa. Čak 31 pogodak razlike Vranjcu je posljednje zvono za uzbunu. Prilike za popravak još ima, devet je kola do kraja i u teoriji bi te igračice mogle nadvisiti barem Split i Osijek.

Kad smo već kod Splita, njegove rukometašice malo su zaspale na početku utakmice s Tvin Trgocentrom, pa se nisu ni snašle a semafor je već pokazivao +6 u korist gošći. Dojam Splićanke popravljaju tek pri kraju utakmice, približavaju se na –2, no vremena za potpuni preokret nije bilo.

Osječanke su na domaćem terenu igrale sasvim solidno, u prvom dijelu susreta uspješno pariraju Sesvetama. U drugom poluvremenu pogreške osječkih rukometašica kumuju izjednačenju i konačnoj pobjedi gošći iz Sesveta, koje su u brzu završnicu ušle sa dvije igračice manje.

Trešnjevka je za svega pogodak razlike bila slabija od Požege. Sredinom poluvremena igračice iz Požege dolaze do četiri gola prednosti kod 10:14, a domaće se uspijevaju sabrati tek toliko da smanje na –2 do isteka 30. minute. U drugom dijelu borba je izjednačenija, no na kraju slave gošće koje su bile preciznije.

Borba klubova gornjeg dijela ljestvice, Trogira i Arene, završila je pobjedom gošći iz Pule, koje su vrlo dobro znale iskoristiti odsustvo dviju ključnih domaćih igračica. Unatoč porazu Trogiranke ostaju četvrte, u poziciji da mirno odigraju prvenstvo do kraja bez prevelikih preokreta.

Sa čak 16 pogodaka prednosti Lokomotiva je slavila u Rijeci. Okosnica ekipe – Arslanagić sa 12 pogodaka i Grubišić sa 15 obrana – uz vrlo raspoložene suigračice na sigurnoj udaljenosti držale suparnice iz Zameta. Premda su Riječanke na dobroj devetoj poziciji prvoligaške ljestvice, morat će uložiti više truda i htjenja da ne bi kraj sezone dočekale u borbi za ostanak.

Prva HRL Žene, rezultati 13. kola:
Zamet - Lokomotiva 15:31
Podravka Vegeta - Vranjic 43:12
Split - Tvin Trgocentar 26:29
Trešnjevka – Požega Kutjevački podrum 32:33
Osijek Croatia Osiguranje – Sesvete Agroprotehnika 26:28
Trogir – Arena 24:26

Parovi 14. kola: Vranjic – Trogir, Arena – Osijek Croatia Osiguranje, Sesvete Agroprotehnika – Trešnjevka, Požega Kutjevački podrum – Zamet, Lokomotiva – Split, Tvin Trgocentar – Podravka Vegeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!