Tenis

Favoriti na švedskom stolu

Ivana Spahija • srijeda, 14.02.2007.

Nakon jučerašnjeg uspjeha francuskih tenisača, danas je došao red na Šveđane, čak tri švedska tenisača ostvarila su prolaz u drugo kolo turnira u Marseilleu. Danas je također bio loš dan za postavljene tenisače, iz daljnjeg su natjecanja eliminirana prva tri nositelja: Davidenko te naši Ljubičić i Ančić...

Prvog nositelja turnira, Rusa Nikolaja Davidenka, u tri je seta porazio Šveđanin Robin Söderling. Nakon što je Davidenku pripao prvi set rezultatom 6:3, u drugom je setu Söderling breakom došao do 6:4, da bi u posljednjem setu potpuno dominirao i prepustio Rusu tek jedan gem. čini se kako turnir u Marseilleu nije sretan za Davidenka, ovo mu je bilo peto pojavljivanje u Marseilleu i četvrti put da je ispao već u prvom kolu.

Drugi Šveđanin, Jonas Björkman, u dva je seta porazio Talijana Braccialija, bilo je 6:3, 6:2. Šveđanin je solidnom igrom došao do pobjede vrijedne drugog kola gdje će se susresti s još jednim Talijanom, Andreasom Seppijem, kojemu je danas naš Mario Ančić predao meč.

Treći dan turnira bio je sretan i za trećeg Šveđanina, Thomas Johansson u tri je seta bio bolji od Švicarca Georgea Bastla koji je u glavni turnir upao kao zamjena za ozlijeđenog Radeka Štepaneka. U meču koji je trajao dva sata i 15 minuta, prvi je set otišao na stranu Švicarca, bilo je 6:4. U nastavku se probudio Johansson, ključnim breakom pri rezultatu 6:5 oduzeo servis Bastlu i priveo set kraju rezultatom 7:5. U posljednjem setu, Šveđanin je slavio sa 6:3 i rezervirao svoje mjesto u drugom kolu gdje ga čeka sunarodnjak Söderling.

Jedini "sretnik" među nositeljima danas je bio Španjolac David Ferrer koji je s dva puta po 6:4 bio bolji od domaće uzdanice Arnauda Clementa. Ferrer je tako iz daljnjeg natjecanja izbacio prošlogodišnjeg pobjednika turnira u Marseilleu, a sebi zakazao susret s još jednim Francuzom, Julienom Bennetauom.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Finac Jarkko Nieminen u tri je seta svladao Francuza Jeremyja Chardyja koji je u turnir ušao kao zamjena za ozlijeđenog Sebastiena Grosjeana. U vrlo izjednačenom meču u kojem su sva tri seta odlučena tie-breakom, više sreće imao je Finac koji će se za prolazak u četvrtfinale boriti protiv Nicolasa Mahuta koji je eliminirao našeg Ivana Ljubičića.

Lleyton Hewitt, koji je na ovom turniru postavljen za osmog nositelja, nakon sat i 45 minuta igre došao je do pobjede nad Francuzem Llodrom. Prvi je set otišao na stranu Llodre, bilo je 6:4, u drugom je Hewitt podigao razinu igre i slavio sa 6:1, a treći je set također završio u Hewittovu korist rezultatom 6:4. Hewitt će se u drugom kolu sastati s još jednim Francuzom, Gillesom Simonom.

Još jedan Francuz je osigurao prolaz u drugo kolo, Richard Gasquet je u dva seta bio bolji od Čeha Hernycha. U prvom setu Gasquet je slavio sa 6:1, u drugom je Hernych pokazao malo bolju igru, ali je Francuz osvojio i drugi set rezultatom 7:5. U drugom kolu igrat će protiv sunarodnjaka Marca Gicquela.

ATP Marseille, prvo kolo, 14.2.2007.:: Söderling (Švedska) - Davidenko (Rusija, 1) 3:6, 6:4, 6:1, Björkman (Švedska) - Bracciali (Italija) 6:3, 6:2, T. Johansson (ŠVedska) - Bastl (Švicarska) 4:6, 7:5, 6:3, Ferrer (Španjolska, 4) - Clement (Francuska) 6:4, 6:4, Nieminen (Finska) - Chardy (Francuska) 6:7, 7:6, 7:6, Hewitt (Australija, 8) - Llodra (Francuska) 4:6, 6:1, 6:4, Gasquet (Francuska) - Hernych (Češka) 6:1, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!