Tenis

Šok za ruskog junaka

Ivor Krapac • četvrtak, 15.02.2007.

Igor Andrejev nije dobio priliku dugo uživati u gostujućem rušenju čileanske reprezentacije u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Glavni ruski junak iz tog susreta je već nekoliko dana kasnije morao na teren na startu ATP turnira u brazilskom Costa do Sauipeu, a ishod nije bio sretan kao u Čileu...

Ruski adut oprostio se od brazilske crvene prašine porazom u tri seta, sa 6:1, 4:6 i 7:5 u korist Čeha Lukaša Dlouhog. Češki tenisač barem na papiru nije trebao biti tako težak izazov kao Fernando Gonzalez i Nicolas Massu u Davis Cupu, no očito su gostovanje i pobjeda u Čileu izvukli previše iz Andrejeva da bi ostalo snage za prolaz u meču koji se rastegnuo do trećeg seta.

Sve ostalo odvilo se u skladu s prognozama, uključujući i početni nastup prvog nositelja Juana Carlosa Ferrera. Španjolac je dva dana nakon 27. rođendana, kojeg je proslavio u ponedjeljak u Brazilu, pokazao previše za Argentinca Sergija Roitmana, prošavši sa 6:4 i 6:4.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U srijedu je na terenu bio još samo jedan nositelj, trećepostavljeni Nicolas Almagro, koji je u španjolskom dvoboju zaključio dan ranije započeti, pa zbog kiše prekinuti posao i sa 6:0, 6:1 uništio Fernanda Vicentea. Almagru je ovo bio prvi korak prema reprizi lanjskog četvrtfinala brazilskog turnira.

Guillermo Canas proslavio je svoju prvu pobjedu na ATP turnirima još od lipnja 2005. i nastupa na travi Hallea, kad je dogurao do polufinala. Argentinac s wild-cardom je sa 6:1 i 6:4 bio jači od domaćeg kvalifikanta Marcosa Daniela i time prekinuo sušu koju je u prvom redu skrivila 15-mjesečna suspenzija zbog dopinga.

ATP Costa do Sauipe, 14.2.2007., prvo kolo: Ferrero (Španjolska, 1) - Roitman (Argentina) 6:4, 6:4, Almagro (Španjolska, 3) - Vicente (Španjolska) 6:0, 6:1, Dlouhy (Češka) - Andrejev (Rusija) 6:1, 4:6, 7:5, Saretta (Brazil) - Di Mauro (Italija) 6:1, 6:2, Ramirez Hidalgo (Španjolska) - Galvani (Italija) 7:6(4), 6:3, Portas (Španjolska, LL) - Schwank (Argentina, Q) 6:2, 6:2, Canas (Argentina, WC) - Daniel (Brazil, Q) 6:1, 6:4, Montanes (Španjolska) - Andujar (Španjolska, Q) 6:2, 7:6(6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!