Tenis

Prvi nositelj protiv velikog povratnika

Ivor Krapac • nedjelja, 18.02.2007.

Na ATP turniru u brazilskom Costa do Sauipeu očekuje nas španjolsko-argentinsko finale. U borbi za naslov naći će se prvi nositelj Juan Carlos Ferrero i povratnik Guillermo Canas, koji je u glavni ždrijeb ušao s wild-cardom...

Ferrero i Canas uspješno su odradili sinoćnji dvostruki program u kojem je zbog kišnih odgoda prvo moralo biti odigrano četvrtfinale, a nekoliko sati potom i polufinale.

Prvopostavljeni Španjolac je na svojem putu teži posao imao u četvrtfinalnom ogledu s Talijanom Potitom Staraceom. Za prolaz u polufinale morao je igrati tri seta, a slavio je uz uvjerljiv preokret nakon izgubljenog prvog, s 5:7, 6:2 i 6:2.

Vezane vijesti

Među posljednja četiri išlo je nešto lakše. Posljednji domaći adut Flavio Saretta, koji je u četvrtfinalu iznenadio trećeg nositelja Nicolasa Almagra, pao je sa 6:2 i 6:4.

Ferrero će se u nedjelju nadati prekidu niza od četiri izgubljena finala, 2004. u Rotterdamu, 2005. u Barceloni i Beču, te prošle sezone na Masters Series turniru u Cincinnatiju. Posljednji naslov uzeo je u listopadu 2003. pred svojim navijačima, na Masters Series turniru u Madridu, uz finalnu pobjedu nad Nicolasom Massuom.

Canas je na putu do finala sinoć nanizao dva postavljena sunarodnjaka. U četvrtfinalu je u prvom argentinskom dvoboju sa 7:6(3) i 6:1 iznenadio drugog nositelja Agustina Callerija, a u polufinalu je sa 7:6(6) i 6:1 bio jači od šestog nositelja Juana Ignacija Chele. Prije dominacije u drugom setu, u tie-breaku prvog spasio je dvije set-lopte pri zaostatku od 6:4.

29-godišnji Argentinac ovime je potvrdio da je sve bliže nekadašnjoj formi i potpunom povratku nakon prisilne 15-mjesečne stanke zbog dopinške afere i suspenzije. Posljednje finale na Touru odigrao je u listopadu 2004. uz poraz od Feliciana Lopeza u Beču, a posljednji naslov uzeo je nekoliko tjedana ranije, krajem rujna iste godine u Šangaju.

Ferrero će u nedjeljnom susretu tražiti 12. ATP titulu u karijeri, dok bi Canas pobjedom došao do svojeg sedmog naslova na ATP Touru.

ATP Costa do Sauipe, 17.2.2007., četvrtfinale: Ferrero (Španjolska, 1) - Starace (Italija) 5:7, 6:2, 6:2, Saretta (Brazil) - Almagro (Španjolska, 3) 6:4, 6:4, Chela (Argentina, 6) - Monaco (Argentina) 6:4, 2:6, 7:5, Canas (Argentina, WC) - Calleri (Argentina, 2) 7:6(3), 6:1.

Polufinale: Ferrero (Španjolska, 1) - Saretta (Brazil) 6:2, 6:4, Canas (Argentina, WC) - Chela (Argentina, 6) 7:6 (6), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!