Nogomet

Hargreaves rješenje engleskih problema?

HINA • utorak, 20.02.2007.

Engleski nogometni izbornik Steve McClaren izjavio je da jedva čeka da se u momčad vrati 26-godišnji Bayernov veznjak Owen Hargreaves, koji je pauzirao od sredine rujna zbog teške ozljede lijeve potkoljenice...

Nakon petomjesečne pauze Hargreaves se oporavio i trebao bi biti u momčadi u današnjem susretu Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna.

"Većina odličnih momčadi ima nekog u sredini terena koji obavlja tzv. prljavi posao. U Chelseaju to je Makelele, u Manchester Unitedu to je bio Roy Keane. Tako je i engleska reprezentacija jedna posve druga momčad kad igra Hargreaves, koji obavi sav taj nevidljivi posao. Kada igra Hargreaves onda Lampard i Gerrard imaju više slobode, i onda je to sasvim druga slika", istaknuo je engleski izbornik.

Hargreaves je bio najbolji engleski igrač na SP-u u Njemačkoj. Nakon Svjetskog prvenstva Englesku je preuzeo Steve McClaren, a Hargreaves je nastavio s odličnim igrama u reprezentativnom dresu. Engleska je s Hargreavesom u momčadi pobijedila Grčku, Andoru i Makedoniju, a da pritom nije primila gol. Sredinom rujna Hargreaves se ozlijedio, a potom je Hrvatska u Zagrebu "razmontirala" Engleze.

Bez Hargreavesa Engleska je upisala dva poraza (protiv Hrvatske i Španjolske), te dva remija (protiv Nizozemske i Makedonije), te je postigla samo jedan pogodak.

Inače, Owen Hargreaves je jedini nogometaš u povijesti engleske reprezentacije koji nikad nije živio u Engleskoj, niti je ikad igrao klupski nogomet na Otoku. Rođen je u kanadskom Calgaryju, a od dolaska u Europu igra za münchenski Bayern.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!