Nogomet

Jerko Leko briljira

Maja Giljanović • nedjelja, 21.01.2007.

U posljednjem susretu šesnaestine finala francuskog kupa momčad hrvatskog reprezentativca Jerka Leke pobjedom nad Toulouseom plasirala se među posljednjih 16...

U dvoboju dva prvoligaša Monaco je ugostio Toulouse, a ključna figura u uspjehu momčadi iz Kneževine bio je upravo 26-godišnji Leko. Najprije je u 34. minuti asistirao Gakpeu koji je zamalo neprecizan da bi dvije minute potom izbio sam pred Doucheza koji nesmotreno hvata loptu van šesnaesterca te opravdano zaslužuje isključujući crveni karton. Još nezagrijanog Benvegnua, pak, u 38. minuti prekrasnim golom izravno iz slobodnog udarca svladava Meriem. U 50. Lekin slobodnjak prolazi tik uz vratnicu, a u 73. propušta dotad najizgledniju prigodu da se upiše u strijelce. Naime, ponovno se nalazi sam pred gostujućim vratarem koji ipak nekako kontrolira njegov pokušaj. U 90. prigodu da podeblja vodstvo ne koristi Meriem da bi se samo dvije minute poslije ispravio, praktički uoči završnog sučeva zvižduka iz brze kontre postavivši konačnih 2:0.

Ranije danas Paris- SG je na svom Parku prinčeva ugostio 12. momčad druge lige. Gueugnon je, inače, svojevrsna crna mačka momčadi trenera Le Guena. Naime, već dvaput su eliminirali Parižane iz kup-natjecanja, a daleko najzvučnija pobjeda je stigla 2000. u finalu osvajanjem kojeg je momčad osnovana 1940. stigla do svog jedinog trofeja u povijesti. Susret je odlučen u 66. minuti kada Bjelokoščanin Kalou koristi milimetarski točno proigravanje Rodrigueza i na jedvite jade donosi prolaz domaćinima koji se u drugoj minuti sudačke nadoknade provlače nakon što Hoarau promašuje za trepavicu. Kalou se, čini se, specijalizirao za kup: odlučio je današnji susret, u prethodnoj je rundi postigao dva od tri gola u pobjedi nad Nimesom, a i 2005. je zabio zgoditak odluke u dresu Auxerrea u finalu protiv Sedana (2:1). PSG je, pak, odigrao i drugu utakmicu pod vodstvom novog trenera bez primljenog gola (nakon odrađivanja zaostalog prvenstvenog dvoboja s Toulouseom, 0:0), ali je još uvijek bez prvenstvene pobjede punih devet kola. Kako bilo, branitelj prošlogodišnjeg naslova osvajača kupa izborenog nakon pobjede protiv Marseillea (2:1) još se nada kakvom-takvom spasu tragične sezone.

Francuski kup, šesnaestina finala, rezultati: PSG - Gueugnon (2) 1:0, Monaco - Toulouse 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!