Tenis

Šarapova i Williams u finalu Melbournea

Igor Petrinović • četvrtak, 25.01.2007.

Prva nositeljica, Ruskinja Marija Šarapova , će u finalu prvog Grand Slam turnira sezone igrati protiv 81. tenisačice svijeta Serene Williams. Obje su tenisačice svoje polufinalne dvoboje dobile u dva seta, Šarapova je dobila četvrtu nositeljicu, Belgijku Kim Clijsters, dok je Williams porazila 10. nositeljicu, Čehinju Nicole Vaidišovu...

Kim Clijsters odigrala je svoj posljednji meč u Melbourneu. U polufinalnom susretu od kojeg se puno očekivalo, Belgijka koja igra svoju posljednju sezonu na WTA Touru je protiv Marije Šarapove iskoristila samo dvije od 12 break-prilika te se porazom 6:4, 6:2 oprostila od Austalian Opena.

S druge strane, Šarapova je protiv najteže supranice stigla do jednog od lakših trijumfa u Melbourneu ove sezone. U finalu je čeka izuzetno motivirana i nepostavljena Serena Williams. "Igram protiv igračice koja nije puno očekivala od ovog turnira, nema ništa za izgubiti, a takvi protivnici su uvijek opasni", misli Ruskinja.

No, Williams nije baš tipična 81. igračica svijeta. Nekadašnji svjetski broj 1, Amerikanka je prošle sezone odigrala samo 16 mečeva te izgubila ranking koji kvalitetom zaslužuje. Pobjedom protiv Čehinje i plasmanom u finale Australian Opena vratit će se među prvih 20 tenisačica svijeta. "Jako sam sretna što više nisam 81. na svijetu. Ne volim taj broj", oduševljeno je rekla Serena. "No, ne mislim da je ovo ogroman uspjeh jer sam tamo gdje sam očekivala biti."

Finale je izborila pobjedom protiv 17-godišnje Nicole Vaidišove, koja je baš kao i Williams u prošloj sezoni odigrala manji broj mečeva od ostalih tenisačica. No, Čehinja je to morala zbog pravila Toura i svojih samo 17 godina, ali i unatoč tome stigla je do 12. mjesta na svjetskoj rang-listi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U prvom setu meča svaka je tenisačica napravila po dva breaka. Vaidišova je imala vodstvo 5:4, ali izgubila servis za set, da bi u tie-break Serena krenula sa 4:0. No, Amerikanka je kod 5:2 napravila dvije dvostruke servis pogreške i sama vratila Čehinju u igru. Ipak, Serena radi novi mini-break kod 5:5 i dobiva 13. igru sa 7:5.

Williams je odlično krenula i u drugi set uzevši prva tri servisa 17-godišnje protivnice, povela 5:1, no ponovno dozvolila protivnici povratak u set. Amerikanka je izgubila servis na 5:2, a zatim u sljedećem gemu Vaidišova spašava četiri meč lopte i približava se na 5:4. No, potpuni povratak u igru nije joj pošao za rukom jer Williams je iskoristila šestu meč loptu i plasirala se u finale.

"Osim što volim pobjeđivati, volim dokazivati ljudima da su u krivu. Volim one koji sumnjaju, a bilo je puno ljudi koji su sumnjali u mene", rekla je Serena koja je bez obzira na ishod u finalu svoju poruku već poslala. "Ali uvijek sam se osjećala mentalno jakom i vjerojatno sam mentalno jača nego mnogo igračica na Touru."

Australian Open, tenisačice, polufinale: Marija Šarapova (Rusija, 1) - Kim Clijsters (Belgija, 4) 6:4, 6:2, Serena Williams (SAD) - Nicole Vaidišova (Češka, 10) 7:6 (5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!