Nogomet

Bayernov neuvjerljiv start

Branimir Korać • petak, 26.01.2007.

Velike najave o poboljšanju igre u drugom dijelu prvenstva te nezaustavljivom pohodu na naslov, već u prvom kolu drugog dijela prvenstva nisu potvrđene. U prvom susretu 18. kola njemačke Bundeslige Bayern je poražen u Dortmundu od Borussije 3:2...

Felix Magath ne može biti zadovoljan ulaskom Bayerna u drugi dio sezone. U susretu protiv Borussije u Dortmundu Bayern je imao inicijativu, ali teško je stvarao prilike dok je u obrani bio prilično "šupalj". To je najbolje koristio Švicarac Frei koji je dva puta tresao mrežu Kahna.

Već u 12. minuti Borussia je povela. Dede je odlično ubacio, a Frei zakucao loptu u mrežu Kahna. Nakon primljenog pogotka Bavarci su se trgnuli i započeli opsadu domaćeg gola i u završnici prvog dijela iskoristili dvije velike pogreške domaće obrane. Prvo Sagnol ubacuje u šesnaesterac, Tinga promašuje loptu, a Van Buyten ju sprovodi u mrežu. Nedugo zatim Brzenska i Weidenfeller su neodlučni što koristi Makaay, krade im loptu i donosi Bayernu vodstvo.

U 57. minuti preslika prvog gola Borussije. Dede ubacuje za Freia koji poravnava, a dvije minute kasnije Tinga koristi smušenost u Bayernovoj obrani i vraća Borussiji prednoast. U nastavku susreta gosti su pokušali doći barem do poravnanja, ali nisu uspjeli.

Bundesliga, 18. kolo:
Borussia (D) - Bayern 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!