Tenis

Karlovićev tjedan iz snova

Branimir Korać • subota, 17.02.2007.

Tjedan iz snova Ive Karlovića i dalje traje. Ivo je u San Joseu nastavio niz pobjeda i ušao u finale gdje će pokušati doći do prvog ATP naslova u karijeri. U polufinalu "Karlo" je ponudio već toliko puta viđen scenarij, servisom je "izludio" Nijemca Benjamina Beckera te otišao u finale gdje ga čeka vrlo težak posao - dvoboj s Andyjem Murrayom...

Ivo Karlović ušao je u drugo ATP finale u karijeri. Nakon što je 2005. godine igrao u finalu ATP Queen'sa i izgubio od Andyja Roddicka, Karlović je ušao u finale ATP turnira u San Joseu. Na putu do finala eliminirao je tri nositelja, igrao odličan tenis, a već tradicionalno njegov servis bio je prava enigma za protivnike. Vrlo dobro to je osjetio Benjamin Becker koji se osjećao kao na šetalištu.

U prvom setu obojica igrača čvrsto su držala svoje servise prilika za oduzimanje servisa bilo je malo i nisu iskorištene. Karlović je sjajno servirao, već u prvom setu ubacio čak 17 aseva (27 ukupno, 72% prvog servisa) i potpuno frustrirao Beckera. Set je riješen u 13. igri gdje je Karloviću za set bio dovoljan jedan mini break s početka tie-breaka.

Vezane vijesti

Sa setom prednosti i prepun samopouzdanja Karlović već na početku drugog seta u dva navrata ima 15:30 na servis Beckera, no ne koristi tu malu priliku. No priliku u završnici drugog seta ne propušta. Kod rezultata 5:5 na servis Beckera Karlović dolazi na 15:40 i koristi prvu break loptu te ima servis za meč. Na servisu za meč odmah odlazi do 40:15, radi dvostruku servis pogrešku i nakon toga završava posao i ulazi u finale.

U finalu neće imati lagan posao, tamo će igrati protiv trećeg nositelja Andyja Murraya. Protiv Murraya Ivo još nikad nije igrao. Britanac je u polufinalu eliminirao prvog nositelja Andyja Roddicka u dva seta 7:6, 6:4. Murray je igrač vrlo kvalitetnog vraćanja servisa, no vidjet ćemo kako će se nositi s "posebnim kutom" servisa Ive Karlovića...

ATP San Jose, polufinale:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Benjamin Becker (Njemačka, 6) 7:6(5), 7:5, Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Andy Roddick (SAD, 1) 7:6(8), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!