Vodeni sportovi

Phelps srušio svoj rekord

Maja Giljanović • nedjelja, 18.02.2007.

Američka plivačka megazvijezda Michael Phelps je na Missouri Grand Prix mitingu postavio novi svjetski rekord na 200 metara delfin...

21-godišnjak je išao za devet stotinki brže od dosadašnjeg rekorda, također u njegovom vlasništvu, postavljen na Panpacifičkom prvenstvu u kolovozu prošle godine. Novi svjetski rekord danas iznosi 1:53.71, a ovo je već peti put da Phelps popravlja najbolje svjetsko vrijeme na 200 metara delfin, jednoj od šest disciplina u kojoj je ponajveća plivačka svjetska zvijezda osvojila zlatno odličje na Olimpijskim igrana 2004. u Ateni.

Phelps je već nakon 150 metara konkurenciju ostavio za više od četiri dužine tijela, slaveći na koncu s više od četiri sekunde prednosti nad drugoplasiranim Kerekjartom te Velozom koji je zauzeo treću poziciju.

"Ovo je nevjerojatno. Nisam vjerovao da idem tako brzo, ali sam po reakciji publike u posljednjim metrima mogao naslutiti da sam blizu nečem velikom", izjavio je nakon utrke Phelps i najavio novi obračun sa satom na predstojećem SP u Melbourneu na kojem se, protivno savjetima stručnjaka, odbija specijalizirati za određenu disciplinu i smanjiti njihov broj te planira ni više ni manje nego 17 nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!