Tenis

Prvi naslov za senzacionalnog Francuza

Ivana Spahija • nedjelja, 18.02.2007.

U više nego napetom finalu turnira u Marseilleu 22-godišnji Francuz Gilles Simon svladao je favorita, sedmog nositelja Marcosa Baghdatisa i tako došao do prvog ATP naslova u karijeri...

Kad je u četvrtfinalu Marseillea Hewitt predao meč Simonu, činilo se kako se mladi Francuz slučajno našao među polufinalistima. Rekli bi zlobnici - gotovo nezasluženo. Ipak, nakon što je u jučerašnjem polufinalu deklasirao Šveđanina Soderlinga, postalo je jasno kako dobre igre Gillesa Simona nisu tek puka slučajnost.

To je najbolje dokazao u današnjem finalnom meču u kojem je nakon točno sto minuta igre pobijedio favorita Baghdatisa i tako po prvi put u karijeri svoje ime upisao na mjesto pobjednika. Baghdatis je otvorio nevjerojatan niz pobjeda, ove godine izgubio je samo tri puta, današnji poraz mu je četvrti ovogodišnji. Nakon devet pobjeda za redom, bilo je teško povjerovati da će Cipranin popustiti pod pritiskom relativno nepoznatog Francuza.

No, ni favoriti ne pobjeđuju uvijek. U prvom setu jedan break je bio dovoljan da Simon sa 6:4 uzme set i tako se približi osvajanju titule. Drugi set obilježila je solidna igra i jednog i drugog tenisača, tie - break je bio neizbježan, a Simon je bio uspješniji i sa 6:4, 7:6 osvojio naslov pobjednika Marseillea.

Baghdatis je tako propustio priliku osvojiti drugi turnir za redom, a i prekinut je njegov niz od devet uzastopnih pobjeda. Impresivna je i činjenica da Simon na ovom turniru nije izgubio niti jedan set, sve njegove pobjede ostvarene su u dva čista seta.

ATP Marseille, finale: Simon (Francuska) - Baghdatis (Cipar, 7) 6:4, 7:6.

ATP Marseille, finale, parovi: Clement/Llodra - Knowles/Nestor 7:5, 4:6, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!