Tenis

Andrejev nastavlja niz

Ivana Spahija • utorak, 20.02.2007.

Prvi dan turnira u Buenos Airesu obilježili su mečevi pretkola nakon kojih su poznati posljednji tenisači u skupinama. Igor Andrejev bez problema se plasirao u glavni turnir u kojem je jučer odigrao i meč prvog kola, gdje je upisao novu pobjedu...

U prvom meču pretkola Rus Igor Andrejev je sa dva puta po 6:4 bio bolji od Čeha Jirija Vaneka i tako se plasirao u Round Robin gdje će biti u četvrtoj skupini zajedno s Argentincem Chelom i Španjolcem Martinom.

Francuz Nicolas Devilder pobjedom nad Argentincem Brzezickim prošao je u prvo kolo turnira gdje će biti u petoj skupini u kojoj su još i drugi nositelj, Španjolac Ferrero, te Ekvadorac Lapentti. Devilder je Brzezickog svladao u tri seta, prvoga je osvojio rezultatom 6:3, u drugom je izgubio ključni servis i set rezultatom 7:5, a u trećem setu je opet slavio sa 6:3.

Talijan Stefano Galvani također je ostvario prolaz u prvo kolo turnira svladavši Argentinca Diega Junguneiru u tri seta. Prvi je set otišao na stranu Talijana rezultatom 6:4, drugoga je istim rezultatom osvojio Argentinac, a Galvani je imao više sreće u posljednjem setu u kojem je slavio sa 7:5 i uzeo pobjedu. Galvani će turnir započeti u trećoj skupini u kojoj ga očekuju četvrti nositelj, Španjolac Almagro, i Argentinac Vassallo Arguello.

Domaći tenisač Diego Hartfield pobjedom nad Nijemcem Gremelmayrom zaslužio je prolaz u prvo kolo. Hartfield je u dva seta svladao Nijemca, prvi je set uzeo nakon tie - breaka, a u drugom je zahvaljujući lošoj igri Gremelmayra slavio sa 6:1. Hartfield će biti u sedmoj skupini gdje ga čekaju dva sunarodnjaka, Acasuso i Roitman.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Talijan Alessio Di Mauro u najkraćem meču dana svladao je Argentinca Berlocqa rezultatom 6:1, 6:3 i tako prošao u prvo kolo gdje će biti u petoj skupini zajedno sa šestim nositeljem, Argentincem Gaudiom i Španjolcem Ramirez - Hidalgom.

Potito Starace, četvrtfinalist prošlotjednog turnira Costa do Sauipe, u pretkolu je svladao Mariana Zabaletu rezultatom 7:6, 6:2 i tako zaslužio mjesto u drugoj skupini gdje će do četvrtfinala pokušati doći preko Španjolca Carlosa Moye i Argentinca Juana Monaca.

Odigrana su i dva susreta prvog kola Round Robin, u prvom susretu Andrejev je svladao Martina u tri seta. Rus je ovu sezonu otvorio prilično dobro, nakon uvjerljivih pobjeda u Davis cupu, svoj je niz nastavio i ovdje. Prvi set je otišao na stranu Rusa rezultatom 6:3, u drugom je izgubio dva servisa i set rezultatom 6:2, a u trećem je odličnom igrom došao do 6:1 i do konačne pobjede.

Sergio Roitman pobijedio je sunarodnjaka Acasusa u meču koji je trajao sat i 40 minuta. U prvom je setu Acasuso slavio nakon tie - breaka, u drugom je setu Acasuso iskoristio dvije break prilike što mu je bilo dovoljno da slavi sa konačnih 7:6, 6:1.

ATP Buenos Aires, pretkolo:: Andrejev (Rusija) - Vanek (Češka) 6:4, 6:4, Devilder (Francuska) - Brzezicki (Argentina) 6:3, 5:7, 6:3, Galvani (Italija) - Junguneira (Argentina) 6:4, 4:6, 7:5, Hartfield (Argentina) - Gremelmayr (Njemačka) 7:6, 6:1, Di Mauro (Italija) - Berlocq (Argentina) 6:1, 6:3, Starace (Italija) - Zabaleta (Argentina) 7:6, 6:2.

ATP Buenis Aires, Round Robin, prvo kolo: Andrejev (Rusija) - Martin (Španjolska) 6:3, 2:6, 6:1, Roitman (Argentina) - Acasuso (Argentina, 8) 7:6, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!