Tenis

Malisse predao, Ginepri razočarao

Branimir Korać • utorak, 20.02.2007.

Dvojica nositelja završili su nastup na ATP turniru u Memphisu. Već prvog dana od turnira su se oprostili Robby Ginepri od kojeg je bolji bio Evgenij Koroljev te Xavier Malisse koji je zbog ozljede predao meč Teimurazu Gabašviliju...

Šesti nositelj ATP turnira u Memphisu Jürgen Melzer uz dosta muke prošao je u drugo kolo. Melzer je u prvom kolu igrao protiv domaćeg igrača Jesseja Wittena i tek u tie-breaku trećeg seta izborio pobjedu. Witten je dobio prvi set sa 6:1, ali u naredna dva probuđeni Melzer igrao je bolje i uspio se spasiti od neočekivanog poraza.

Iznenađenje je priredio ruski kvalifikant Evgenij Koroljev koji je eliminirao osmog nositelja Robbyja Gineprija u tri seta. U posve izjednačenom meču sreća je bila naklonjena Koroljevu koji je na kraju sačuvao prednost od ranog breaka u trećem setu.

Turnir je napustio i peti nositelj Xavier Malisse. Malisse je protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija vodio 6:4, 2:2, no tada je zbog ozljede zapešća ruke morao predati meč. Do tada je Malisse posve dominirao, očekivala se lagana pobjeda, ali na kraju nije izdržao.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Australac Chris Guccione poražen je od tenisača iz Tajvana Yen Hsun Lu. Nakon što je izgubio prvci set u tie-breaku. Guccione je posve ostao bez igre i Lu je bez većih problema otišao do pobjede.

U drugom kolu su i Stefan Koubek i Alex Kuznetsov. Obojica su svladala igrače koji su potpuno van forme već neko vrijeme Simona Greula i Kevina Kima.

ATP Memphis, prvo kolo:
Stefan Koubek (AUT) - Simon Greul (GER) 6:3, 7:6(3), Jürgen Melzer (AUT, 6) - Jesse Witten (USA, Q) 1:6, 6:3, 7:6(3), Teimuraz Gabašvili (RUS, Q) - Xavier Malisse (BEL, 5) 4:6, 2:2 predaja Malisse, Evgenij Koroljev (RUS, Q) - Robby Ginepri (USA, 8) 7:6(4), 4:6, 6:3, Yen Hsun Lu (TPE) - Chris Guccione (AUS, WC) 7:6(4), 6:3, Alex Kuznetsov (USA, WC) - Kevin Kim (USA, Q) 6:2, 2:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!