Košarka

Viteckova dovela Gambrinus pred vrata polufinala

Branimir Korać • utorak, 20.02.2007.

Nakon prvih susreta četvrtfinala Eurolige košarkašica najbliži prolazu u polufinale je Gambrinus iz Brna. Gambrinus je u gostima svladao Spartak i tako došao do velike prednosti uoči uzvrata obzirom da se igra na dva dobivena susreta...

CSKA je u Samari pobjedom otvorio četvrtfinalnu seriju protiv Euroleasing Soprona. Ruskinje su slavile 75:62, a pobjedu su izborile u drugom poluvremenu kada je odlučila duža klupa i veća kvaliteta domaće ekipe. 10:2 na početku treće i 15:7 na početku četvrte četvrtine bile su serije koje su pomogle Ruskinjama da se odvoje i ubilježe pobjedu. Ann Wauters s 23 poena i deset skokova te Edwige Lawson s 13 poena i pet skokova predvodile su CSKA dok su najbolje kod Soprona bile Ivana Matović s 22 poena i osam skokova te Oleksandra Gorbunova s 14 poena i pet skokova.

Vrlo neizvjesno bilo je u Istanbulu gdje je Fenerbahce ugostio Ros Casares iz Valencije. Turkinje su na kraju slavile 69:67 ubačajem Cappie Pondexter šest sekundi prije kraja susreta. U posljednjem napadu Ros Casares nije uspio iskreirati šut i ostao je bez produžetka ili pobjede. Tamika Sutton-Brown sa 17 poena i sedam skokova te Cappie Pondexter s 15 poena, deset asistencija i šest skokova bile su najbolje kod Fenerbahcea, a kod Španjolki istaknule su se DeLisha Milton s 19 poena i 13 skokova te Elena Tornikidou sa 16 poena, šest asistencija i pet skokova.

Bourges je teže od očekivanja izborio pobjedu protiv Vilniusa. Litavke su kontrolirale utakmicu i imale vodstvo do početka posljednje četvrtine kada Francuskinje serijom 8:1 preuzimaju vodstvo i u posljednjih pet minuta susret mirno privode kraju te slave 66:60. Kod Bourgesa su se istaknule Emmeline Ndongue s 21 poenom i 13 skokova te Evanthia Maltsi s 12 poena. Sonja Kireta za pet minuta uhvatila je tek jedan skok. Kod gošći Katie Douglas 16 poena i Milica Dabović 15 poena.

Veliki korak prema ulasku u polufinale napravio je Gambrinus iz Brna koji je u gostima svladao Spartak u Rusiji 73:58. Ukoliko Gambrinus bude uspješan i u Brnu, plasirat će se u polufinale. Susret je odlučen na startu drugog poluvremena kada se gošće odvajaju predvođene nezadrživom Evom Viteckovom te odlaze do pobjede. Viteckova je susret završila s 33 poena, a Deanna Nolan je dodala 17 poena, osam skokova i šest asistencija. Kod domaćih Tina Thompson 19 poena i devet skokova te Diana Taurasi 14 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!