Tenis

Sjajni Haas, indisponirani Lopez

Branimir Korać • srijeda, 21.02.2007.

Susretima prvog kola nastavljen je ATP turnir u Memphisu. Najupečatljivije nastupe noćas su odradili Tommy Haas protiv kojeg Vince Spadea nije imao nikakve šanse, ali i mladi Argentinac Juan Martin Del Potro koji je "pregazio" Feliciana Lopeza...

Sjajnu formu i dalje održava Tommy Haas. Krvnik hrvatskih ambicija u Davis Cupu nastavio je s odličnim igrama i na ATP Touru gdje je u prvom kolu Memphisa rutinski eliminirao Vincea Spadeaja u dva seta 6:4, 6:1. Spadea je u cijelom meču uhvatio tek šest poena na Haasov servis i to svih šest na drugi servis. Na prvom servisu nije imao nikakve šanse. 55 minuta trebalo je drugom nositelju za ulazak u drugo kolo gdje ga čeka Amer Delic.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Delic je imao dosta teži posao u prvom kolu gdje ga je čekao Paul Goldstein. Sat i 47 minuta trajao je meč koji je otišao na stranu Delica 7:5, 7:6(0) koji je odservirao 19 aseva, ali i protivniku dozvolio osam break lopti. Delic ih je imao čak 12, ali iskoristio tek tri. Protiv Haasa takve prilike neće smjeti olako propuštati jer ih neće biti previše.

U dva seta prolaz je izborio i četvrti nositelj Mardy Fish. Fish je za sat i pol igre eliminirao Nijemca Björna Phaua. Prepun samopouzdanja Fish igra najbolji tenis u životu i najavljuje kako je spreman na pohod na Top 10. "Top 10 mi je cilj. Imam osjećaj da mogu sa svima igrati ravnopravno i pobjeđivati", rekao je Fish nakon što je svladao i "sitnu ribu" Phaua.

A daleko od svog najboljeg tenisa je Feliciano Lopez. Španjolac je za 50 minuta "pometen" s terena od strane mladog Argentinca Juana Martina Del Potra koji je ispustio svega tri gema i posve nadigrao indisponiranog Lopeza.

Posebno raspoložen nije bio niti Igor Kunicin koji je također skupljao gemove i to ne protiv impresivnog protivnika. Kunicin je uhvatio tek četiri gema protiv Kristiana Plessa koji je odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone.

ATP Memphis, prvo kolo:
Amer Delic (USA) - Paul Goldstein (USA) 7:5, 7:6(0), Juan Martin Del Potro (ARG) - Feliciano Lopez (ESP) 6:1, 6:2 , Mardy Fish (USA, 4) - Björn Phau (GER) 6:3, 6:2, Tommy Haas (GER, 2) - Vince Spadea (USA) 6:4, 6:1, Kristian Pless (DEN) - Igor Kunicin (RUS) 6:3, 6:1.

ATP Memphis, parovi prvo kolo:
Knowle (AUT)/Melzer (AUT, 2) - Lipsky (USA)/Martin (USA, WC) 6:4, 6:1, Benneteau (FRA)/Johansson (SWE) - Ginepri (USA)/Kendrick (USA) 6:4, 6:1, Cermak (CZE)/Levinsky (CZE, 3) - Lee (KOR)/Udomchoke (THA, alt) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!