Tenis

Jelena u Pattayi brani finale

Dražen Patarčić • subota, 03.02.2007.

Započele su kvalifikacije za glavni turnir Pattaya Open, vrijedan 170.000 $. Za razliku od prošlih, ove godine od Hrvatica nastupa samo Jelena Kostanić-Tošić, koju u prvom kolu turnira čeka Amerikanka Vania King. Iz Pattaye ekskluzivno za Sportnet.hr Dražen Patarčić...

Jelena je prošle godine igrala finale Pattaye i ove godine je čeka velika obveza u obrani bodova koje je lani osvojila. Da vas podsjetimo, prošle je godine u finalu turnira u Pattayi sa 6:3, 6:1 bolja od nje bila Izraelka Shahar Peer.

Kroz kvalifikacije se danas prvom pobjedom nastupu približila i Slovenka Andreja Klepač, koja je bila bolja od Sandy Gumulye iz Indonezije. Slovenku u sljedećem susretu čeka Amina Rakhim iz Kazahstana.

U glavnom turniru ne nastupa niti jedna tenisačica iz prvih 20 svjetske liste, ali domaćini tvrde da je ovdje vrlo jaka ekipa predvođena Francuskinjom Marion Bartoli (24.), Ruskinjom Marijom Kirilenko (30.), Talijankom Marom Santangelo (41.) i Kineskinjom Shuai Peng (42.).

Svi vjeruju da bi u Pattayi mogao biti zanimljiv turnir s puno iznenađenja, jer se puno tenisačica nalazi vrlo blizu na ranking listi od 41. do 65. mjesta, s malim bodovnim razlikama.

U ponedjeljak započinje glavni turnir i lov na 115 bodova koliko donosi pobjeda, ali i na lijepih 23.700 $. Poželimo našoj Jeleni da barem ponovi rezultat od prošle godine, ako već ne uspije napraviti i taj korak više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!