Košarka

Maccabi nakon 10 godina ispao iz Kupa

Bernard Jurišić • utorak, 06.02.2007.

Neven Spahija osigurao si je ulazak u knjige slavnog telavivskog Maccabija, ali ne po dobrome. Naš će stručnjak biti prvi trener koji je izgubio jednu domaću titulu na klupi Maccabija u posljednjih 10 godina...

Slika 1 od 2.
Foto: Tal Ben-Izhak

Već je dobro poznato da nije vijest kad telavivski Maccabi osvoji trofej u Izraelu, nego kad se to ne dogodi. Upravo taj "povijesni" slučaj dogodio se večeras na Final Fouru Kupa, igranog u Nokia Areni u Tel Avivu.

Autor senzacije desetljeća je momčad Bnei Hasharona, koja je u polufinalnom ogledu pobijedila Maccabi u njegovoj dvorani 94:87 i plasirala se u finale. Bnei Hasharon otvorio je utakmicu s nevjerojatnih 18:2 i trofejnog izraelskog Euroligaša držala na pristojnoj udaljenosti do posljednjeg zvuka sirene i velikog slavlja cijele zemlje koja nije obojana Maccabijevim bojama.

Bnei Hasharon su do pobjede vodili Amerikanci Nailon s 31 i Belcher s 20 poena. Kod Maccabija standardna priča - Nikola Vujčić igra, ostali statiraju. Najbolji hrvatski košarkaš i ovog je puta bio raspoložen - 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija, no ostao je usamljen.

U drugom polufinalu Hapoel Jeruzalem je s uvjerljivih 117:78 pobijedio Ramat Gan i u četvrtak će se u Tel Avivu boriti s Bnei Hasharonom za veliki trofej. Za oba kluba ovo će biti veliki tjedan, jer tko zna kad će im se opet ukazati ovakva prigoda...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!