Tenis

Šarapova jedva preko Schiavone, Stosur i dalje iznenađuje

Ivana Spahija • četvrtak, 01.02.2007.

Drugo kolo turnira u Tokiju obilježila je nova pobjeda Australke Samanthe Stosur koja je pobjedom nad Kineskinjom Li rezervirala mjesto među najboljih osam. Prva nositeljica Šarapova u trileru dana uspjela se dokopati četvrtine finala...

Četvrta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković, prepustila je samo četiri gema Kineskinji Jie Zheng. U prvom setu Zheng je bila na visini zadatka, Janković je breakom uspjela doći do 6:4. Čini se kako je taj prvi set bio težak udarac Kineskinji koja u drugom setu nije uspjela osvojiti nitijedan gem, bilo je 6:0 za Srpkinju. Jelena Janković u četvrtinifinala susrest će se sa sunarodnjakinjom, petom nositeljicom Anom Ivanović.

Ivanović je u svojoj drugoj prepreci prema četvrtfinalu naišla na Talijanku Maru Santangelo koja je pružila dobar otpor Srpkinji. Prvi set otišao je na stranu Talijanke, bilo je 6:4, a u iduća dva seta Ivanović je demonstrirala odličan tenis i Talijanki prepustila samo tri gema, meč je završen konačnim rezultatom 4:6, 6:1, 6:2.

Talijanka Roberta Vinci na turniru u Tokiju pokazuje najbolje od svoje igre. Nakon što je u prvom kolu izbacila osmu nositeljicu Hantuchovu, u drugom kolu svladala je Francuskinju Bremond rezultatom 6:3, 6:0 i osigurala mjesto u četvrtfinalu gdje je čeka Ruskinja Elena Dementijeva.

Dementijeva je u dva seta svladala sunarodnjakinju i imenjakinju, Elenu Likhovtsevu. Prvi set je Dementijeva rutinski privela kraju rezultatom 6:3, u drugom je Likhovtseva malo podigla razinu igre i solidnim servisima došla do izjednačenja od 5:5. Dementijeva je tada napravila presudni break i osvojila set, a time i meč, rezultatom 6:3, 7:5.

Ruskinja Maria Kiriljenko, za razliku od sunarodnjakinje Dementijeve, nije imala sreće probiti se do četvrtfinala. Na tom putu zaustavila je Japanka Ai Sugiyama koja je u tri seta došla do pobjede vrijedne četvrtine finala. U prvom setu bolja je bila Ruskinja (6:3), u drugom je njen ritam igre potpuno pao, Sugiyama je to iskoristila i set privela kraju rezultatom 6:1. Buđenje Kiriljenko u trećem setu stiglo je prekasno, Sugiyama je iskoristila sve svoje prilike i sa 6:3 ušetala u četvrtfinale gdje je čeka Maria Šarapova.

Australka Samantha Stosur ne prestaje s iznenađenjima na ovom turniru. Nakon što je jučer u čista dva seta kući poslala Veru Zvonarjevu, isto to je ponovila danas, najbolja kineska tenisačica Na Li ostatak turnira pratit će s tribina. Stosur je imala dominaciju tijekom cijelog meča prepustivši Kineskinji svega šest gemova u dva seta. Prvi set je privela kraju rezultatom 6:2, u drugom je naišla na malo bolje servise Kineskinje, ali ni to joj nije smetalo da se sa ukupnih 6:2, 6:4 nađe među najboljih osam gdje je čeka težak ispit u obliku Martine Hingis.

U posljednjem meču dana prva nositeljica, Ruskinja Maria Šarapova, jedva je u tri seta uspjela doći do pobjede nad Talijankom . U meču punom preokreta presudilo je iskustvo Ruskinje koja se nakon loša prva dva seta u posljednjem, trećem setu uspjela vratiti u meč. Talijanka je već u prvom setu imala odličnu priliku povesti sa 1-0, imala je 5:2 u gemovima, ali ni to joj nije bilo dovoljno. Šarapova je odličnom igrom uspjela nadoknaditi taj zaostatak od tri gema i preokrenuti set u svoju korist, završilo je rezultatom 7:5. U drugom setu Schiavone je krenula silovito, nakon vodstva Talijanke od 4:0 činilo se kako će se prva nositeljica već u drugom kolu oprostiti od turnira. Set je otišao na stranu Schiavone, bilo je 6:2. U trećem setu Šarapova je pokazala svoj odličan tenis, Talijanka je uspjela osvojiti tek jedan gem, a Šarapova je prošla u četvrtfinale gdje će se susresti sa Japankom Sugiyamom.

WTA Tokyo Pan Pacific Open, 2. kolo: Janković (Srbija, 4) - Zheng (Kina) 6:4, 6:0, Ivanović (Srbija, 5) - Santangelo (Italija) 4:6, 6:1, 6:2, Vinci (Italija) - Bremond (Francuska) 6:3, 6:0, Dementijeva (Rusija, 3) - Likhovtseva (Rusija) 6:3, 7:5, Sugiyama (Japan) - Kiriljenko (Rusija) 6:3, 6:1, Stosur (Australija) - Li (Kina, 6) 6:2, 6:4, Šarapova (Rusija, 1) - Schiavone (Italija) 7:5, 2:6, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!