Zimski sportovi

Trashersi pokvarili Skrastinsovo slavlje

Adam Bajić • petak, 09.02.2007.

Karlis Skrastins oborio je jedan izniman rekord NHL-a na utakmici njegovog Colorada protiv Atlante. Taj Latvijac je sinoć postao branič koji je odigrao najviše, čak 487 utakmica za redom u regularnoj sezoni. Poznat kao veliki bloker udaraca i požrtvovan igrač, uistinu je pravo čudo kako nije propustio niti jednu utakmicu punih sedam godina…

Nekako u sjeni ovog događaja, Atlanta je zadala neugodan «udarac» Coloradu i još malo im pokvarila izglede za doigravanje. Najzaslužniji za to bili su vratar Trashersa Lehtonen sa 45 obrana te Kozlov i Hossa, svaki sa po četiri boda (dva pogotka i dvije asistencije). Krajem druge trećine gosti su poveli sa 5:2 i tada je sve praktički bilo odlučeno.

Derbi suparnika Ottawe i Montreala otišao je na stranu kluba iz kanadske prijestolnice. Senatorsi su tako pretekli Canadiense na ljestvici Northeast divizije i zasjeli na drugo mjesto iza Buffala. U pobjedi 4:1 istaknuo se prvi centar domaćih Spezza, sa postignutim golom i asistencijom.

NHL, rezultati: Boston - Carolina 2:5, Washington – Los Angeles 4:3 (OT), Ottawa – Montreal 4:1, Philadelphia – Pittsburgh 4:5 (SO), St. Louis – Detroit 1:0, Minnesota - Florida 4:2, New Jersey - NY Islanders 2:0, Nashville – Toronto 4:2, Columbus – Calgary 2:1, Colorado -Atlanta 3:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!