Nogomet

Milan ne zna gdje će sa Celticom

Zoran Zdelar • petak, 09.02.2007.

Vodstvo Talijanskog nogometnog saveza donijelo je odluku da Milanov i Interov stadion San Siro ne zadovoljava sigurnosne uvjete, te se mora igrati na njemu pred praznim tribinama. Za prvenstvo im je to 'prihvatljivo', ali za Ligu prvaka nikako...

Zatvaranjem vrata talijanskih stadiona za gledatelje na utakmicama nekim će klubovima stvoriti ogromne financijske gubitke. Među njima su se našli giganti Milan i Inter koji igraju na San Siru - Giuseppe Meazzi. Kako za manje od mjesec dana Milanu u goste u utakmici Lige prvaka treba stići škotski Celtic, pokušava se pronaći način na koji bi se moglo omogućiti nazočnost i gledatelja. Milanova uprava je očajna, te razmatraju i opciju odigravanja utakmice na neutralnom terenu.

Potpredsjednik Milana Adriano Galliani ogorčen je na odluku o igranju pred praznim tribinama. "Učinili smo apsolutno sve što smo mogli po pitanju sigurnosti. Utrošili smo dosad već 20 milijuna eura na uređenje stadiona i povećanje sigurnosnih uvjeta. Učinili smo sve što je zakonom bilo propisano, ali sad više ni to nije dovoljno.", kazao je Galliani dodavši kako su se za domaćinstvo utakmice Milan - Celtic već ponudili Ženeva i Newcastle, što su Englezi nakon toga odlučno opovrgnuli kazavši kako zbog njihova rasporeda to ne bi bilo izvedivo.

Uefa se također već očitovala o mogućnosti igranja na neutralnom stadionu. "Znamo da bi Milan radije igrao na neutralnom terenu u Francuskoj ili Švicarskoj negoli pred praznim tribinama i nakon što se razmotre sve mogućnosti i ta opcija je također prihvatljiva. Održat ćemo uskoro sastanak s čelnicima talijanskog nogometa i Milana.", kazao je Uefin glasnogovornik William Gaillard.

U slučaju da bi Milan susret sa Celticom odigrao pred praznim tribinama značilo bi to milijunske gubitke u eurima od prodaje ulaznica, što nije zanemarivo čak ni za bogatog Berlusconija. U cijelom ovom zlu, može se istaknuti barem jedna svijetla strana. Veliki rivali Milan i Inter morati će barem po ovom pitanju surađivati na obostrano zadovoljstvo.

Pečat cijeloj ovoj priči dao je i prekaljeni Gennaro Gattuso. "Navijači su nam iznimno važni i bez njih ne možemo. Ukoliko nema njih, bolje je sve zatvoriti i prekinuti prvenstvo. Kako nogomet uopće može egzistirati bez navijača.", zapitao se Ivan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!