Rukomet

Podravka (opet) poražena od Larvika

Ivana Strahija • nedjelja, 11.02.2007.

Ni u ovom susretu Lige prvakinja Podravka nije imala sreće u borbi protiv norveškog Larvika. Premda je utakmica dobro krenula po Koprivničanke, do kraja prvog dijela Kokice zaostaju -3, a u drugom dijelu nisu ni došle blizu izjednačenja. Pobjeda Larvika nakon prikazane igre bila je i više nego zaslužena, pošto igračice Podravke jednostavno nisu bile na razini zadatka...

Kokice su mogle, i morale, bolje, no umjesto da protiv Larvika na domaćem terenu osiguraju ulazak u četvrtfinale Lige prvakinja, one su po drugi puta ove godine protiv norveških prvakinja ubilježile poraz.

Utakmica započinje laganim vodstvom domaćih. Na listu strijelaca upisuju se Todorovska, Pasičnik i Palčić, no do preokreta dolazi već u 11. minuti, kad Norvežanke pogotkom Johansen vode 6:5. Pet minuta kasnije Larvik već ima +3, a kad je koji trenutak kasnije Pasičnik isključena, dolaze gošće i do četiri pogotka prednosti, ponajviše posredstvom spretne Riegelhuth. U posljednjim minutama prvog dijela Pasičnik ipak gura loptu pored inače odlične vratarke Rantale, za rezultat 14:17.

U drugom dijelu još je vidljivija neefikasnost domaćih u kontranapadu, često gube loptu, neprecizne su u dodavanjima. Protivnice iz Norveške već u 34. minuti imaju pet pogodaka prednosti kod 16:21. Drugo je poluvrijeme obilježila i mnogo grublja igra, pregršt isključenja, ali i iznenadna nepreciznost inače odlične Todorovske, koja unatoč mnoštvu prilika realizira tek manji broj.

Utakmica, na veliko nezadovoljstvo prepune dvorane, završava pobjedom Larvika 32:27. Ovakav rasplet današnjeg susreta stavlja naše predstavnice u Ligi prvakinja u vrlo nezavidnu poziciju, pošto će se za bodove i plasman u petom i šestom kolu razigravanja po grupama morati boriti na gostujućem terenu, protiv Viborga 17. i protiv Leipziga 25. veljače.

Liga prvakinja, 4. kolo razigravanja po grupama, 11. 02. 2007.: Podravka – Larvik 27:32 (14:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!