Rukomet

Bez velikih iznenađenja

Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.02.2007.

U četrnaestom kolu I HRL za žene nije bilo prevelikih iznenađenja. Ekipe donjeg doma ljestvice redom su gubile, a one gornjeg pobjeđivale, dok je sraz susjeda na prvoligaškoj tablici završio očekivanom pobjedom domaćih igračica...

U ovom smo kolu na prvoligaškim rukometnim terenima vidjeli lijep rukomet, no bez prevelikih iznenađenja i preokreta. Podravka je i dalje uvjerljivo prva na ljestvici s 28 osvojenih pobjeda, dok je Vranjic isto tako uvjerljivo zadnji, sa svega jednim bodom.

Vranjic je u ovom kolu povećao bodovnu zalihu Trogirankama, koje su zahvaljujući osvojenim bodovima zasjele na treće mjesto ljestvice. Osam pogodaka prednosti sa poluvremena igračice Trogira su do isteka su 60. minute lako pretvorile u +10, a najraspoloženije su u gostujućim redovima bile Lovrić (šest pogodaka), Palada i Hrgović (pet pogodaka).

Arena je također upisala +10, a žrtvu je našla u gostujućem sastavu iz Osijeka. Puljanke su tijekom cijelog susreta imale uvjerljivu inicijativu, ali i čak sedam prigoda sa sedam metara, gdje se najpreciznijom pokazala Kovačević, koja je mrežu Osječanki s te pozicije zatresla četiri puta.

Sesvete su protiv Trešnjevke prošle mnogo tješnje, svega dva pogotka prednosti kod visokog rezultata od 36:34. Ipak, rezultat ne kazuje punu istinu, pošto su domaće imale u nekoliko navrata vrlo uvjerljivu prednost (+8 kod 30:22), pa su igračice Trešnjevke u posljednjim minutama susreta spašavale što se spasiti dalo.

Požega je slavila protiv Zameta, u jednom je navratu imala čak dvanaest pogodaka prednosti. Tako gošće ni u jednom trenutku nisu ugrozile vodstvo domaćih, kod kojih je najraspucanija bila odlična Raguž sa devet postignutih pogodaka.

U Zagrebu je Lokomotiva dočekala Split i 'pregazila' ga 35:22. Što drugo reći na 14 pogodaka više u mreži Splićanki po isteku prvih 30 minuta? Da su ipak dale sve od sebe u drugom dijelu, pokušale natjerati Lokosice na pogreške, no iskustvo je bilo na strani domaćih, gdje su ostali i bodovi.

Igračice Tvin Trgocentra također su dale sve od sebe u borbi protiv najboljih hrvatskih rukometašica. Podravka u prvih par minuta susreta dolazi do +4, no domaće preokreću rezultat u svoju korist, premda samo na kratko. Poučene time, Kokice zapinju i završavaju s uvjerljivih 33:26.

Prva hrvatska rukometna liga žene, 14. kolo
Rezultati:
Vranjic – Trogir 19:29 (8:16)
Arena – Osijek Croatia Osiguranje 35:25 (16:13)
Sesvete Agroprotehnika – Trešnjevka 36:34 (20:15)
Požega Kutjevački podrum – Zamet 29:21 (18:12)
Lokomotiva – Split 35:22 (19:5)
Tvin Trgocentar – Podravka Vegeta 26:33 (12:20)

Parovi 15. kola: Tvin Trgocentar – Vranjic, Podravka Vegeta – Lokomotiva, Split - Požega Kutjevački Podrum, Zamet – Sesvete Agroprotehnika, Trešnjevka – Arena, Osijek Croatia Osiguranje – Trogir

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!