Nogomet

Marseilleu tek bod bez Cissea

Maja Giljanović • nedjelja, 18.02.2007.

Unatoč ogromnoj premoći, Marseille nije uspio zabiti u posljednjem susretu 25. kola, a da je barem jedna od desetak stopostotnih šansi prošla Bartheza u ranoj fazi utakmice, momčad s obala Atlantika doživjela bi pravu katastrofu...

Emonova je momčad ugostila pretposljednjeplasirane kanarince koji su usprkos ofenzivno postavljenoj formaciji novog trenerskog dvojca Zakarian/N´Doram u potpunosti nadigrani te su vjerojatno i na vlastito čuđenje igrači Nantesa uspjeli odnijeti bod s vrućeg Velodromea. Počelo je prigodom Nianga već u 5. minuti, ali Senegalac sam pred Barthezom pogađa tek okvir gola, a ni odbijenu loptu u mrežu nije uspio pospremiti Maoulida. U 23. raspoloženi Niang ponovno prijeti, ali povratnik (u krivom dresu) na stadion na kojem je proveo šest sezona odbija udarac zamjeni za večeras suspendiranog Cissea. U 27. prijeti i Ribery, a u 37. Zubar konačno pronalazi put pokraj nekadašnje reprezentativne jedinice, ali Vainqueur u posljednji tren čisti sa same gol-linije.

Promašaje domaćina umalo je u 50. kaznio Oliech, međutim, Kenijac petom s metra udaljenosti pogađa samo stativu Carrassovog gola. Marseille je nastavio s dominacijom iako bez izglednijih prigoda sve do druge minute sudačke nadoknade u kojoj Zubar promašuje i posljednju prigodu za pobjedu i smanjenje Lensove prednosti. Večerašnji bod znači petu poziciju i šest bodova zaostatka za drugim mjestom koje izravno vodi u Ligu prvaka.

Ranije danas četrnaestoplasirani Monaco bez našeg Jerka Leke (odrađuje žute kartone) spriječio je Lens u pokušaju da možda već krajem veljače bijegom na sedam bodova prednosti pred Lilleom i Sochauxom razriješi pitanje druge pozicije te plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Na Louisu II momčad Laurenta Banide je prva zaprijetila u 24. minuti pokušajem Giveta glavom koji prolazi Itandjea, ali zastaje na prečki.

Gosti uzvraćaju u 34., ali je kapetan Coulibaly zamalo neprecizan. Roma pravovremenim istrčavanjem, pak, u prvoj minuti nadoknade prvog dijela sprečava i Bjelokoščanina Arunu, a Gillotovi igrači u nastavku također ne pokazuju znakove umora nakon sjajne gostujuće 3:1 pobjede protiv Panathinaikosa sredinom tjedna te nastavljaju s pritiskom. U 56. prijeti Monterrubio, a u 78. Coulibalyju i Aruni u istoj akciji sjajno brani Roma. S druge strane prigodu za sva tri boda domaćin propušta uštipnuti u trećoj minuti nadoknade kada Kallonov udarac glavom zaustavlja Itandje.

Rezultati, 25. kolo: Monaco - Lens 0:0, Marseille - Nantes 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!