Nogomet

Kontroverzni Manchester

Maja Giljanović • srijeda, 21.02.2007.

Golom u 85. minuti susreta momčad Machester Uniteda ubilježila je pobjedu na gostovanju kod Lillea, međutim, Francuzi su najavili ulaganje službene žalbe na više nego upitnu odluku suca Braamhaara...

Naime, Saha je izborio slobodan udarac sa 23 metra od vrata Tonija Sylve na koji je obrana Lillea dugo namještala svoj živi zid te dok je Senegalac još uvijek bio zauzet raspoređivanjem suigrača, Ryan Giggs je iskoristio situaciju i odapeo na prepad svladavši domaćeg vratara. Lilleovi su igrači ekspresno okružili nizozemskog suca tražeći poništenje gola, ali je (ne osobito iskusni, naime, Lille-Manchester mu je tek peti susret kojeg je odsudio) sudac pokazao na centar.

Pobješnjeli navijači na Felix Bollaertu (Lilleov Metropole ne udovoljava sigurnosnim zahtjevima UEFA- e) su zasuli travnjak i Manchesterove igrače (osobito Nevillea) raznoraznim predmetima, a pomoćni je trener francuskog doprvaka Jean Noel Duse čak u znak protesta povukao igrače s terena. Igra se ipak nastavila nekoliko minuta potom te su gosti s Old Trafforda ubilježili vrijedni gostujući trijumf.

Igrači Claudea Peula su igrom koju su pružili u svojoj prvoj ikad osmini finala Lige prvaka zaslužili više nego su dobili zahvaljujući nesportskom potezu Velšanina. U njegovu je, pak, zaštitu stao Sir Alex Ferguson koji je nakon susreta izjavio: "Sramota je čemu smo večeras svi svjedočili. Nikad prije nisam vidio da klupa traži od svojih igrača da napuste travnjak. Ovo je nečuveno i UEFA treba odlučno reagirati te poslati jasnu poruku da se ovakvo ponašanje neće tolerirati. Uostalom, ne znam u čemu je problem. U Premiershipu se ovakvi slobodni udarci na prepad bez sučeva zvižduka izvode svako malo, Arsenal ih tako lani zabio barem triput. Reakcija Francuza nije u redu, to nije nogomet".

Bilo kako bilo, Lille će na uzvrat u Manchester morati ići po pobjedu želi li u četvrtfinale najelitnijeg klupskog natjecanja što je potvrdio i napadač Fauvergue: Čini mi se da je sudac favorizirao Engleze te donio cijeli niz odluka štetan po naš klub (Odemwingijev pogodak poništen zbog prekršaja na Vidiću) jer UEFA u samoj završnici želi vidjeti velike momčadi. Ali mi se nećemo predati. Idemo na Old Trafford napraviti čudo i svima pokazati da nismo zaslužili da nas tretiraju kao sitnu ribu. Idemo po pobjedu i prolaz dalje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!