Tenis

Španjolski dan u Argentini

Ivana Spahija • srijeda, 21.02.2007.

Drugi dan turnira u Buenos Airesu odigrani su mečevi prvog kola po skupinama. Branitelj naslova Carlos Moya bez većih problema upisao je prvu pobjedu, a dan je bio sretan i za još dva španjolska tenisača koji su također ostvarili pobjede. Za iznenađenje se pobrinuo Luis Horna koji je u prvom kolu pobijedio glavnog favorita na turniru, Davida Nalbandiana...

U pretposljednjem meču pretkola, Argentinac Guillermo Canas svladao je sunarodnjaka Juan-Pabla Guzmana i sa 7:6, 6:3 probio se u prvo kolo turnira. Canas će biti u prvoj skupini s prvim nositeljem Davidom Nalbandianom i Peruancem Luisom Hornom.

Brazilac Flavio Saretta također je ušao u Round Robin turnira, pobjedom nad Čehom Lukašom Dlouhyjem dospio je u šestu skupinu gdje će se za četvrtfinale boriti protiv trećeg nositelja, Argentinca Agustina Callerija i Španjolca Alberta Montanesa.

Odigrano je i nekoliko mečeva po skupinama. U prvom meču šeste skupine Španjolac Montanes svladao je Callerija nakon dva sata i dvadeset minuta igre. Montanes je do pobjede došao u tri seta, u prvom je setu izgubio nakon tie-breaka, a iduća dva osvojio je identičnim rezultatom, 6:4.

U osmoj skupini, Ekvadorac Nicolas Lapentti ostvario je pobjedu nad Francuzom Devilderom, također u tri seta. Ekvadorac je prvi set osvojio rezultatom 6:3, u drugom je pao u igri što je Devilder iskoristio i uzeo set rezultatom 6:2, a Lapentti je dominirao u trećem setu i uzeo konačnu pobjedu sa 6:3, 2:6, 6:3.

U trećoj skupini, Španjolac Almagro svladao je domaćeg igrača Martina Vassalla Arguella, bilo je 7:5, 6:4 za Španjolca.

Trenutno 50. igrač svijeta, Peruanac Luis Horna, priredio je iznenađenje u prvom kolu svladavši prvog nositelja, Davida Nalbandiana. U meču koji je trajao sat i 40 minuta, Horna je iskoristio četiri od mogućih deset break prilika i na kraju slavio sa 6:4, 6:3. Nalbandian je iskoristio tek dvije od mogućih devet break prilika i nije ozbiljnije zaprijetio Peruancu.

Branitelj naslova i peti nositelj, Španjolac Carlos Moya, ostvario je pobjedu na otvaranju prvog kola. Moya je u 70 minuta svladao Talijana Staracea s dva puta po 6:4. Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan da Španjolac uzme konačnu pobjedu.

ATP Buenos Aires, 20. veljače 2007.: Horna (Peru) - Nalbandian (Argentina, 1) 6:4, 6:3, Moya (Španjolska, 5) - Starace (Italija) 6:4, 6:4, Almagro (Španjolska) - Vassallo Arugello (Argentina) 7:5, 6:4, Lapentti (Ekvador) - Devilder (Francuska) 6:3, 2:6, 6:3, Montanes (Španjolska) - Calleri (Argentina) 6:7, 6:4, 6:4, Saretta (Brazil) - Dlouhy (Češka) 6:3, 6:1, Canas (Argentina) - Guzman (Argentina) 7:6, 6:3, Di Mauro (Italija) - Ramirez - Hidalgo (Španjolska) 6:4, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!