Košarka

Sve u zadnji čas

Ivana Spahija • nedjelja, 25.02.2007.

Odigrani su i preostali susreti 20. kola talijanske košarkaške lige. U čak nekoliko susreta pobjednik je odlučen u posljednjim trenucima, a Repešina Lottomatica Roma u trileru dana je uspjela izvući pobjedu od posljednjeplasirane momčadi prvenstva...

Momčad Legee Scafati napravila je iznenađenje kola kod kuće svladavši trećeplasiranu momčad prvenstva, Armani Jeans iz Milana. Domaćini su već u otvaranju susreta pokazali gostima iz Milana da im neće biti lako, na kraju prve četvrtine su imali +9 (24:15). U drugoj četvrtini košarkaši Armanija su pojačali ritam igre i do odmora su zaostajali samo tri poena za domaćinima (39:36). Ipak, nastavak susreta donio je bolju igru košarkaša Legee koji su na kraju treće četvrtine imali +7 (55:48), da bi se raspucali u posljednjoj četvrtini i sa konačnih 76:55 upisali uvjerljivu pobjedu.

Rick Apodaca i Anthony Carter iz pobjedničke momčadi ubacili su po 20 poena u susretu, a iz milanske momčadi najbolji je bio Sven Schultze sa 18 postignutih poena čemu je pridodao i pet skokova.

Košarkaši Upee Capo d'Orlanda također su zaslužni za razbijanje monotonije ovog kola, kod kuće su svladali drugoplasiranu momčad prvenstva, VidiVici iz Bologne. U vrlo izjednačenom susretu domaćini su slavili rezultatom 65:57. U prvoj četvrtini gosti iz Bologne su otišli na +2 (15:17), a na odmor se otišlo pri izjednačenju, bilo je 32:32. Nastavak susreta donio je nova izjednačenja, tako je treća četvrtina privedena kraju rezultatom 47:47. Tek su u posljednjoj četvrtini malo pojačali košarkaši Upee, ubacili 18 poena što je bilo dovoljno da upišu i konačnu pobjedu.

Alvin Young iz Upee je prvo ime susreta sa 19 postignutih poena čemu je pridodao sedam skokova i dvije asistencije, a iz momčadi VidiVicija najviše se istaknuo Brett Blizzard sa 12 postignutih poena.

Premiata Montegranaro kod kuće je svladala momčad Snaidero Cucina iz Udina rezultatom 86:77. U prvoj četvrtini domaćini su otišli na +7 (22:15), a u drugoj četvrtini su se razigrali gosti iz Udina koji su do poluvremena imali +3 (37:40). Ta prednost od tri poena je na kraju treće četvrtine prešla na stranu košarkaša Premiate (61:58) koji su na kraju ostvarili i konačnu pobjedu.

Randolph Childress iz Premiate bio je najraspoloženiji u susretu, ubacio je 22 poena kojima je pridodao dva skoka i pet asistencija. Kristaps Valters iz Snaidera ubacio je 15 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Košarkaši Climamija iz Bologne u posljednjim trenucima susreta propustili su priliku ostvariti pobjedu nad Angelicom Biellom. Gosti su na kraju slavili sa samo pola koša prednosti, susret je završio rezultatom 80:81. Susret je od početka do kraja bio izjednačen, pri kraju prve četvrtine domaćini su bili na +3 (20:17), da bi se ta prednost do poluvremena smanjila na samo pola koša prednosti (52:51). Identičnom razlikom je završila i treća četvrtina (60:59), a u posljednjoj četvrtini košarkaši Angelica su bili s(p)retniji te su slavili pobjedu.

Ni 26 poena Davida Bluthenthala nije pomoglo košarkašima Climamija da ostvare pobjedu. Bluthenthal je tim poenima pridodao još i 11 skokova i jednu asistenciju, a iz pobjedničke momčadi najbolji je bio Erik Daniels koji je ubacio 19 poena čemu je pridodao osam skokova i jednu asistenciju.

Eldo Napoli je kod kuće upisao pobjedu protiv Bipop Carirea, susret je okončan rezultatom 95:80. Iako je utakmica počela izjednačeno (22:21 na kraju prve četvrtine), bolju su igru pokazali domaćini koji su na odmor otišli sa +13 (54:41). Sličnim ritmom su otvorili i nastavak susreta pa su na kraju treće četvrtine također imali +13 (71:58), a do kraja nisu dopuštali gostima priliku za preokret.

Ricky Minard iz momčadi Bipop Carirea postigao je 20 poena kojima je pridodao dva skoka i jednu asistenciju, a iz redova Eldo Napolija najbolji su bili Morandis i Sesay sa po 15 postignutih poena.

Repešina Lottomatica Roma nakon trilera dana i nakon produžetaka uspjela je izvući pobjedu iz susreta protiv posljednjeplasirane momčadi lige, TDShop.it iz Livorna. Gosti iz Livorna silovito su otvorili susret, na kraju prve četvrtine imali su pola koša prednosti pred košarkašima Lottomatice (18:19),a do odmora su došli do +2 (38:40). Nastavak susreta također je donio laganu premoć gostiju koji su na kraju treće četvrtine bili na +3 (56:59). Kraj susreta donio je izjednačenje, bilo je 90:90. Nakon dva produžetka košarkaši iz Rima uspjeli su uzeti konačnu pobjedu rezultatom 110:102.

Jason Rowe iz momčadi Livorna prvo je ime susreta sa 25 ubačenih poena, a pobjedi domaćina najviše je pridonio Jon Stefansson koji je ubacio 21 poen uz jedan skok i dvije asistencije.

Lega A Basket, 20. kolo:: Legea Scafati - Armani Jeans Milano 76:55, Upea Capo d'Orlando - VidiVici Bologna 65:57, Premiata Montegranaro - Snaidero Cucine Udine 86:77, Climamio Bologna - Angelico Biella 80:81, Eldo Napoli - Bipop Carire 95:80, Lottomatica Roma - TDShop.it Livorno 110:102.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!