Tenis

Dobro otvaranje u Acapulcu

Ivana Spahija • utorak, 27.02.2007.

Odigrana su četiri meča prvog kola WTA turnira u Acapulcu. Iako među današnjim parovima nije bilo zvučnijih imena, valja izdvojiti pobjedu Francuskinje Emilie Loit koja je otvorila dobar niz pobjeda ove sezone...

Loit je u prvom kolu u dva seta bila bolja od domaće tenisačice Daniele Munoz Gallegos. Loit je Meksikanki prepustila tek četiri gema u cijelom meču, prvi set je osvojila rezultatom 6:1, u drugom je nakon dva breaka došla do 6:3 i plasirala se u drugo kolo gdje će igrati protiv pobjednice susreta Craybas - Muller.

Estonka Kaia Kanepi, 65. tenisačica svijeta, iznenadila je Španjolku Conchitu Martinez Granados svladavši je u otvaranju turnira. Estonka je od Martinez bila bolja s dva puta po 6:2, a u drugom kolu čeka pobjednicu susreta između Austrijanke Bammer i kvalifikantice.

Njemica Julia Schruff namučila se protiv Izraelke Tzipore Obziler, trenutno 95. tenisačice na svijetu. U prvom setu sve je dobro izgledalo do 5:5 kada je Izraelka uzela servis Njemici i osvojila set rezultatom 7:5. To je ujedno i bilo sve od Izraelke, Schruff je drugi set uzela rezultatom 6:2, a isto je to ponovila i u trećem, odlučujućem setu.

Španjolka Laura Pous Tio u dva je seta svladala Čehinju Hanu Sromovu, bilo je 6:1, 7:5 za Španjolku. Pous Tio, koja je 103. tenisačica svijeta, u drugom će se kolu susresti s pobjednicom susreta Dulko - Widjaja koji je na rasporedu danas.

Odigran je i prvi meč prvog kola parova. Prve nositeljice Gisela Dulko i Ashley Harkleroad bez većih poteškoća su s dva puta po 6:3 svladale španjolski par Vives/Marrero.

WTA Acapulco, prvo kolo: Loit (Francuska) - Munoz Gallegos (Meksiko) 6:1, 6:3, Kanepi (Estonija) - Martinez Granados (Španjolska) 6:2, 6:2, Schruff (Njemačka) - Obziler (Izrael) 5:7, 6:2, 6:2, Pous Tio (Španjolska) - Sromova (Češka) 6:1, 7:5.

WTA Acapulco, prvo kolo, parovi: Dulko/Harkleroad - Vives/Marrero 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!