Nogomet

Ivanković: "Čeka nas nogometni praznik"

Zoran Zdelar • petak, 02.03.2007.

U Maksimiru je danas u podne održana posljednja konferencija za novinare prije odlaska na put u Varaždin, gdje se kreće već večeras u 19 sati. Treneru Dinama, Branku Ivankoviću, susret s Varteksom će biti iznimno značajan, pošto je na više načina vezan uz taj klub...

Dinamov trener Branko Ivanković otkako je stigao u Maksimir zna samo za pobjedničke rezultate, a nastavak tog odličnog niza očekuje se i sutra poslijepodne u Varaždinu protiv Varteksa. Održana je danas u Maksimiru posljednja konferencija za novinare prije odlaska na put u Barokni grad. Dinamovci će, naime, put Varaždina krenuti još večeras u 19 sati kako bi bili što odmorniji na dan utakmice. Osim što će Ivanković imati profesionalnih aspiracija prema pobjedi, postojati će i osobni motivi. Ivanković i njegova obitelj na više su načina vezani uz Varteks. Osim što je njegov sin Hrvoje vratar Varteksa i sam je više godina vodio taj klub, doduše dosta davno, no velika veza je ostala.

Utakmice Varteksa i Dinama u Varaždinu uvijek su bile sjajne predstava za gledatelje. Tako je u posljednje dvije utakmice igranih u Varaždinu postignuto čak 15 pogodaka! Oba puta Dinamo je odnio pobjedu, a Ivanković vjeruje da će se slični scenarij odviti i sutra. "Protiv Varteksa Dinamo je uvijek igrao sjajne utakmice. To je uvijek bio nogometni praznik i utakmica s puno pogodaka, a ja se nadam da će Dinamo ponovno biti uspješniji. Ne bježimo od uloge favorita, ali moramo biti vrlo ozbiljni u ovom susretu i na svom dosadašnjem nivou.", smatra profesor Ivanković.

Vezane vijesti

Nerijetki su oni koji govore kako je ovo vrlo bitan susret po Dinamo, jer bi se moglo riješiti pitanje prvaka naslova, no u Dinamu stoje čvrsto na zemlji i svjesni su da to nije ni približno točno i da ih do kraja prvenstva očekuje još mnogo teških utakmica, a Hajduk ipak nije u tako velikom zaostatku. "Pobjedom bismo stvorili komforniju situaciju uoči nastavka prvenstva, dok bi porazom kompromitirali odličan start i dvije bitne pobjede protiv Rijeke i Hajduka." Nije trener Dinama još uvijek riješio sve dvojbe oko početne postave, a jučer je trening propustio i Vedran Ćorluka. "Ćorluka ima problema s leđima i zbog toga je propustio trening, ali biti će u konkurenciji za utakmici s obzirom da se ne radi o ničem ozbiljnom. Jedina preostala dilema je Sammir ili Tomić, ali i to će uskoro odlučiti.", kazao je Ivanković.

Dinamo će danas prije odlaska prema hotelu Varaždinbreg u Maksimiru odraditi još jedan trening, na kojem će očito pasti odluka je li mjesto u prvoj momčadi više zaslužio mladi virtuozni Brazilac Sammir ili pak Ante Tomić, koji nikako da dočeka jednu veću priliku za dokazivanje u Dinamu, makar svi treneri koji su prodefilirali Maksimirom ističu njegom talent. Na kraju, podsjetimo da je posljednji susret ova dva kluba igran u Maksimiru, a Dinamo je uvjerljivo slavio rezultatom 4:1. No, utakmice se igrala 14. listopada prošle godine i mnoge stvari više nisu iste. Trener Dinama je samo jedna od njih.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!