Košarka

Lottomatica ponovno pobjeđuje, Benetton preokrenuo

Ivana Spahija • nedjelja, 04.03.2007.

Susreti 21. kola talijanske košarkaške lige nisu donijeli previše iznenađenja. Nakon europske blamaže, Lottomatica se vratila na staze pobjeđivanja. Pobjedu su upisali i košarkaši Benettona koji su se namučili u susretu protiv Legee...

Lottomatica Roma je u Bologni odnijela pobjedu nad drugoplasiranom momčadi lige, VidiVicijem iz Bologne. Gosti iz Rima su na početku susreta imali laganu premoć, bilo je +2 za Lottomaticu na kraju prve četvrtine (13:15). Do odmora su košarkaši VidiVicija solidnom igrom došli do +4 (38:34). U nastavku susreta bolje je krenula momčad Lottomatice koja je pri kraju treće četvrtine imala +2 (52:54), a u superuzbudljivoj završnici košarkaši iz Rima su imali više sreće, ubacili su tek pola koša više od košarkaša VidiVicija i uzeli pobjedu rezultatom 77:78.

Erazem Lorbek i David Hawkins iz Lottomatice su ubacili po 20 poena u susretu, a od domaćina se najviše iskazao Vlado Ilievski koji je postigao 19 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Benetton je kod kuće svladao Legeu Scafati, susret je završio rezultatom 77:73. Košarkaši Legee su bolje otvorili susret, na kraju prve četvrtine imali su +2 (18:20), a sa istom se razlikom otišlo na odmor. U trećoj četvrtini momčad iz Trevisa se potpuno izgubila na parketu, gosti su to iskoristili i priveli četvrtinu kraju rezultatom 48:58. Ipak, posljednja četvrtina donijela je preokret, košarkaši Benettona su boljom igrom došli do konačne pobjede.

Prvo ime susreta je Terrell Lyday iz Benettona koji je postigao 25 poena uz šest skokova i tri asistencije, a od gostiju je najbolji bio Rick Apodaca koji je ubacio 19 poena.

Armani Jeans je na domaćem terenu svladao momčad Premiate Montegranara, u vrlo izjednačenom susretu košarkaši iz Milana su na kraju slavili rezultatom 88:81. Momčad Armanija je bolje otvorila susret, na kraju prve četvrtine imali su dva poena prednosti ispred gostiju (19:16), a tu su prednost izgubili u drugoj četvrtini kada su gosti otišli na +4 (31:35). Nastavak susreta donio je izjednačenje, bilo je 59:59 na kraju treće četvrtine, a u posljednjoj četvrtini domaćini su nešto boljom igrom došli do važne pobjede.

Nate Green i Danilo Gallinari iz Armanija su ubacili po 19 poena u susretu, a samo pola koša manje ubacio je Randolph Childress iz momčadi Premiate.

Climamio iz Bologne u Livornu je upisao gostujuću pobjedu protiv momčadi TDShop.it, bilo je 89:95. U prvoj četvrtini gosti su odmakli na +7 (19:26), a sa gotovo istom razlikom su otišli na odmor (40:45). Ni treća četvrtina nije donijela poboljšanje igre momčadi iz Livorna, pa je četvrtina privedena kraju rezultatom 64:70. Do kraja susreta košarkaši Climamija su se držali na sličnoj udaljenosti i na kraju uzeli pobjedu.

Najviše poena na utakmici, čak 29, je postigao Marco Belinelli iz momčadi Climamija, a uz to je ostvario četiri skoka i jednu asistenciju. Iz poražene momčadi najbolji je bio Paul Mc Pherson koji je ubacio 25 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Momčad Air Avellina kod kuće je poražena od momčadi Whirlpoola iz Varesea. Iako su domaćini bolje krenuli (21:17 na kraju prve četvrtine), gosti iz Varesea brzo su dostigli tu razliku i do poluvremena došli do +2 (36:38). U nastavku susreta raspala se igra košarkaša Air Avellina, pa su gosti imali +8 na kraju treće četvrtine (52:60), a do kraja susreta su još više pojačali ritam igre i priveli susret kraju rezultatom 72:87.

Holland Delonte iz pobjedničke momčadi ubacio je 30 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, a od domaćina je najbolji bio Alvin Young koji je postigao 21 poen.

Košarkaši Snaidero Cucina iz Udina kod kuće su svladali momčad Tisettante Cantu rezultatom 100:91. U prvoj četvrtini su bolji bili gosti (24:26), a domaćini su poboljšali igru i na poluvremenu su imali +4 (49:45). Sa istom je razlikom kraju privedena i treća četvrtina (73:68), a u posljednjoj četvrtini su košarkaši iz Udina ubacili 17 poena što im je bilo dovoljno da na kraju slave pobjedu.

Prvo ime susreta je Damon Williams iz Snaidera koji je postigao 29 poena uz tri skoka i isto toliko asistencija, a iz momčadi Tisettante najbolji je bio Michael Jordan sa 21 ubačenim poenom uz dva skoka i pet asistencija.

Angelico Biella kod kuće je svladao momčad Bipop Carirea, bilo je 67:57. I u ovom susretu su bolje krenuli gosti koji su na kraju prve četvrtine imali +2 (12:14), a u drugoj četvrtini ta je razlika prešla na stranu domaćina (28:26). Treća četvrtina je pripala košarkašima Angelica koji su otišli na +5 (47:42), a do kraja susreta su ubacili 20 poena što im je bilo dovoljno da upišu još jednu pobjedu.

Ricky Minard iz momčadi Bipop Carira prvo je ime susreta sa 22 ubačena poena kojima je pridodao devet skokova i dvije asistencije. Iz pobjedničke momčadi najbolji je bio Taylor Coppenrath koji je ubacio 20 poena uz čak dvanaest skokova.

Košarkaši Upee Capo d'Orlanda kod kuće su svladali momčad Siviglie Wear iz Terama rezultatom 88:84. Domaćini su na kraju prve četvrtine imali +8 (28:20), a s istom su razlikom otišli na odmor (47:39). U trećoj četvrtini košarkaši Upee su dobrom igrom došli do +14 (67:53), a iako su gosti pojačali ritam u posljednjoj četvrtini, nije im pošlo za rukom preokrenuti susret u svoju korist.

Najviše poena u susretu, 25, postigao je Brandon Brown iz momčadi Siviglie Wear, a od domaćina je najbolji bio Jayson Wells sa 18 postignutih poena.

Lega A Basket, 21. kolo: VidiVici Bologna - Lottomatica Roma 77:78, Benetton Treviso - Legea Scafati 77:73, Armani Jeans Milano - Premata Montegranaro 88:81, TDShop.it Livorno - Climamio Bologna 89:95, Air Avellino - Whirlpool Varese 72:87, Snaidero Cucine Udine - Tisettanta Cantu 100:91, Angelico Biella - Bipop Carire 67:57, Upea Capo d'Orlando - Siviglia Wear Teramo 88:84.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!