Rukomet

Kljaić otišao u Njemačku

Zoran Zdelar • srijeda, 07.03.2007.

Bivši hrvatski rukometni izbornik, Velimir Kljaić, na tri mjeseca napustio je mjesto trenera Lokomotive. U tom razdoblju vodit će bundesligaša Lübbecke, dok će lokosice privremeno preuzeti Nenad Zvonarek...

Proslavljenog hrvatskog rukometnog stručnjaka, Velimira Kljaića, već duže vrijeme pokušavaju na svoju klupu primamiti nekoliko njemačkih klubova, a to je ovog tjedna uspjelo Lübbeckeu, koji se nalazi u iznimno teškoj poziciji i prijeti im ispadanje u niži rang.

Velimir Kljaić ipak je i dalje ostao ugovorom vezan uz Lokomotivu, pa će u Njemačkoj provesti tek tri mjeseca u statusu posudbe koliko bi mu trebalo biti dovoljno za osiguravanje ostanka u društvu najboljih. Kljaić će se tijekom svog tromjesečnog angažmana u Njemačkoj povremeno vraćati u Hrvatsku kako bi u nekim utakmica vodio Lokomotivu, a prvi takav slučaj trebao bi biti već krajem ovog mjeseca kada će se vratiti zbog završnice Hrvatskog Kupa.

Kljaićevo mjesto u Lokomotivi privremeno će preuzeti Nenad Zvonarek u kojeg vodstvo kluba ima potpuno povjerenje te vjeruju da će uspješno zamijeniti bivšeg hrvatskog izbornika. Lübbecke nakon 22 odigrana kola ima tek četiri pobjede, ali s obzirom da je još nekoliko klubova u sličnoj situaciji ne radi se o nemogućoj misiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!