Rukomet

Derbi bez pobjednika, Zrnić raspucan

Petar Plevnik • nedjelja, 11.02.2007.

Nakon što su pred domaćom publikom osvojili naslov svjetskog prvaka, Nijemci su se ovog vikenda vratili zbivanjima u Bundesligi. 19. kolo donijelo je derbi između Kiela i HSV-a, koji je okončan bez pobjednika, dok su ostali susreti završili pobjedama favorita. Od hrvatskih igrača sa odličnim igrama nastavio je Vedran Zrnić...

Nastavak Bundeslige otvoren je susretom u petak, u kojem se Zrnićev Gummersbach poigrao sa Wilhemshavenom Kristijana Ljubanovića. U pobjedi od 39:26 prvo ime kod domaćina Sigurdsson sa sedam pogodka, odmah uz njega Zrnić sa šest pogodaka, uz realizaciju sedmeraca 5/5. U redovima gostiju devet pogodaka Olivera Köhrmanna, dok je Ljubanović postigao dva.

Središnji susret 19. kola bio je na programu u subotu, kada su u Kielu snage odmjerili istoimeni domaćin i HSV. U vrlo izjednačenom susretu, u kojem niti jedna momčad tijekom 60 minuta nije imala prednost veću od dva pogotka, na kraju najpravedniji rezulat, podjela bodova (33:33). Domaćine je sa devet pogodaka predvodio Karabatić, dok su po sedam postigli Lundström i Ahlm. S druge strane, u redovima HSV-a sjajnu partiju pružio je njemački reprezentativac Pascal Hens sa 11 pogodaka.

Očekivanu pobjedu ostvario je Flensburg, slavivši na gostovanju kod Melsungena sa 27:23. Simultanku u redovima gostiju odigrao je Christiansen sa 10 pogodaka, dok kod domaćina po četiri pogotka Krausa i Hrubya.

Slična priča i u dvoboju Lübbeckea i Magdeburga, kojeg su sa 34:30 u svoju korist riješili gosti, koje su do pobjede predvodili Abati sa sedam te Tkaczyk i Theuerkauf sa po šest pogodaka. Kod domaćina po devet pogodaka Tönnesena i Hermanna.

Uvjerljivu pobjedu upisao je Lemgo, na domaćem parketu svladavši Düsseldorf sa 35:25. Pucački raspoložen ponovno je bio Čeh Jicha sa devet pogodaka za domaćine, dok kod gostiju pet pogodaka Pötera.

Pobjedama favorita pridružio se i Nordhorn, domaćom pobjedom nad Ballingenom. Iako su se gosti odlično držali u prvom dijelu (17:18), u nastavku susreta do izražaja je došla šira klupa i kvaliteta domaćina, koji su na kraju slavili sa uvjerljivih 38:28. Prvi strijelac domaćina Glandorf sa sedam pogodaka, dok je Goran Šprem postigao tri. Kod gostiju sedam pogodaka Ettweina i Choa.

Großwallstadt je bez većih problema došao do pobjede protiv Matoševićevog i Ivankovićevog Wetzlara. Za pobjedu od 27:24 gosti mogu biti ponajviše zahvalni Pettersonu koji je postigao devet pogodaka, dok kod domaćina šest pogodaka Vučićevića, uz dva Ivankovića.

Göppingen je na domaćem parketu svladao Minden, slavivši sa 30:25. Prvo ime kod domaćina Rajković sa sedam pogodaka, dok kod gostiju najbolji Just sa osam pogodaka.

Bundesliga, 19. kolo, rezultati:
VfL Gummersbach - Wilhelmshavener HV 39:26
THW Kiel - HSV Hamburg 33:33
TBV Lemgo - HSG Düsseldorf 35:25
Frisch Auf Göppingen - GWD Minden 30:25
MT Melsungen - SG Flensburg-Handewitt 23:27
TuS N-Lübbecke - SC Magdeburg 30:34
HSG Wetzlar - TV Großwallstadt 24:27
HSG Nordhorn - HBW Balingen/W. 26:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!