Rukomet

Zrnić u životnoj formi

Petar Plevnik • nedjelja, 18.02.2007.

Baš kao i u prošlom kolu i ovog je vikenda još jedan veliki sudar u Bundesligi, dvoboj Magdeburga i Gummersbacha, okončan bez pobjednika. A upravo u tom susretu još jednom sjajnu je formu potvrdio Vedran Zrnić, koji se čak 11 puta upisao u strijelce...

Središnji susret 20. kola igran je u Magdeburgu, gdje su snage odmjerili izravni konkurenti za jedno od mjesta u Ligi prvaka, Magdeburg i Gummersbach. U iznimno zanimljivom susretu, kojem je svjedočilo više od 7000 gledatelja, podjela bodova.

Za pobjedom ipak više mogu žaliti gosti, koji su u nekoliko navrata imali i po četiri pogotka prednosti, no u neizvjesnoj završnici domaćini predvođeni Abatijem sa čak 14 pogodaka dolaze do konačnih 36:36. U redovima Gummersbacha ponovno prvo ime naš Vedran Zrnić, koji je sjajnu formu potvrdio još jednom dojmljivom predstavom; 11 pogodaka, uz realizaciju 6/6 iz sedmaraca.

Vodeći Flensburg upisao je rutinsku pobjedu, svladavši na domaćem parketu Lübbecke sa 33:30. Domaćine je do očekivane pobjede predvodio Eggert sa osam pogodaka, dok je Blaženko Lacković postigao tri. U redovima gostiju šest pogodaka Tönnesena.

Sličan rasplet viđen je i u dvoboju Großwallstadta i Melsungena, kojeg su u svoju korist riješili domaćini. U pobjedi 38:34 posebno se istaknuo Danac Oechsler sa 12 pogodaka za domaćine, dok kod gostiju devet pogodaka Valoa.

Bez problema je do bodova došao i HSV, slavivši na gostovanju u Ballingenu sa 34:29. Prvi strijelac u redovima gostiju Schröder sa osam pogodka, dok kod domaćina pet pogodaka Kneera.

Akutalni prvak Kiel lakoćom je došao do bodova kod pretposljednjeg Wetzlara. Momčad Noke Serdarušić upisala je pobjedu od 40:31, a sjajan je bio Karabatić sa 11 pogodaka za Zebre. Kod domaćina sedam pogodaka Salzera i Allendorfa, dok je Krešo Ivanković postigao dva pogotka.

Važan bod u borbi za europske kupove ispustio je Nordhorn, koji je na gostovanju kod Mindena odigrao 26:26. U vrlo neizvjesnom susretu u kojem nijedna momčad tijekom cijelog susreta nije imala više od pogotka prednosti, sjajno je raspoložen bio njemački reprezentativac Glandorf sa 10 pogodaka za goste te Just sa 11 za domaćine.

Bez pobjednika je završio i dvoboj Wilhemshavena i Kronau/Östringena. Iako su domaćini na odmoru imali prednost od 18:12, u nastavku susreta gosti rade preokret i u nekoliko navrata imaju i tri pogotka prednosti, no u neizvjesnoj završnici domaćini ipak uspijevaju doći do boda. Prvi strijelac domaćina Bedzikowski sa sedam pogodaka, dok je Kristijan Ljubanović postigao dva pogotka. Kod gostiju osam pogodaka Shelmenka.

Za jedino iznenađenje kola pobrinuo se Düsseldorf, koji je na domaćem parketu svladao Göppingen sa 28:27. U neizvjesnom susretu domaćini su do pobjede stigli predvođeni Berblingerom sa osam pogodaka, dok kod gostiju po sedam pogodaka Schweikardta i Rajkovića.

Preostali susret između Hildesheima i Lemga na rasporedu je 10. travnja.

Bundesliga, 20. kolo, rezultati:
TSV GWD Minden - HSG Nordhorn 26:26
TV Großwallstadt - MT Melsungen 38:34
SG Flensburg-Handewitt - TuS N-Lübbecke 33:30
HBW Balingen - HSV Hamburg 29:34
Wilhelmshavener HV - SG Kronau-Östringen 28:28
HSG Wetzlar - THW Kiel 31:40
SC Magdeburg + VfL Gummersbach 36:36
HSG Düsseldorf - Frisch Auf Göppingen 28:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!