Nogomet

Klewer novi franački car

Petar Plevnik • utorak, 27.02.2007.

U prva tri četvrtfinalna susreta Njemačkog kupa nije bilo iznenađenja. Wolfsburg je lako došao do pobjede protiv Alemannije, baš kao i Eintracht na gostovanju kod drugoligaša Offenbacha. Najzanimljivije je bilo u dvoboju Nürnberga i Hannovera, gdje su u pobjedniku odlučivali 11-erci...

Kao što se i očekivalo, najviše neizvjesnosti ponudio je dvoboj ove sezone odličnog Nürnberga i Hannovera, uz Mainz, u ovom trenutku momčadi u najboljoj formi. Nakon što su u 120 minuta mreže mirovale, o pobjedniku su odlučivali udarci s bijele točke , u kojima su s(p)retniji bili domaćini.

Trenutak odluke dogodio se u 119. minuti, kada se trener domaćina Hans Meyer odlučio na nesvakidašnji potez, zamijenivši prvog vratara Schäfera rezervnim Klewerom, ne bez razloga, budući da je upravo Klewer bio junak Nürnbergove pobjede protiv Unterchahinga u osmini finala, pogađate na 11-erce.

Klewer je i ovaj put bio junak večeri, obranivši udarce Schrötera i Steineera, a kako su domaćini bili nepogrešivi, bilo je to dovoljno za konačnih 4:2 i prolaz Franaka u polufinale. U redovima Nürnberga nije bilo ni Ivice Banovića ni Leona Benka.

Prošlogodišnji finalist Kupa, Eintracht iz Frankfurta, koji je zahvaljujući katastrofalnoj formi pao na pretposljednje mjesto Bundeslige, iskoristio je prigodu zvanu Kickers Offenbach i uvjerljivom pobjedom nad drugoligašem došao do plasmana među četiri najbolje momčadi i prigode da spasi sezonu.

Gosti su u vodstvo došli nakon prvog ubačaja iz kuta, kada Fink u 11. minuti glavom posprema u mrežu ubačaj Weissenbergera. Potvrda Eintrachtove pobjede stigla je u nastavku susreta, pogocima Japanca Takahare u 61. i 72. minuti.

Iako je Alemannia u osmini finala iz natjecanja izbacila branitelja naslova Bayern, današnje stanje u momčadi iz Aachena daleko od idealnog, što je potvrdilo i večerašnje gostovanje u Wolfsburgu, koji se pokazao prevelikom preprekom za goste.

Vukovi su sve dvojbe oko pobjednika riješili za samo 25. minute. Najprije je Klimowicz u 12. minuti glavom iz blizine doveo domaćine u vodstvo, da bi Brazilac Marcelinho u 25. minuti udarcem iz daljine svladao Strauba, za, kako se pokazalo, konačnih 2:0 i treće polufinale Wolfsburga u klupskoj povijesti.

Njemački kup, četvrtfinale, 27.2.2007.:
Nürnberg - Hannover 4:2 (0:0), Wolfsburg - Alemannia Aachen 2:0, Kickers Offenbach - Eintracht Frankfurt 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!