Nogomet

Banović zabio, Šimunić pocrvenio

Petar Plevnik • subota, 03.03.2007.

Nakon jučerašnjeg posrtanja Schalkea, najviše pozornosti u današnjim susretima 24. kola Bundeslige nudio je dvoboj Herthe i Bayerna, kojeg su Bavarci riješili u svoju korist. Bayernu je na ruku išao i poraz Stuttgarta u Leverkusenu, zahvaljujući kojem je Werder izbio na drugo mjesto. Od hrvatskih igrača u strijelce se upisao Ivica Banović, čiji je Nürnberg poražen na gostovanju u Bielefeldu...

Uoči susreta s Bochumom, Werder je znao da ne smije propustiti veliku prigodu doći do pobjede i približiti se vodećem Schalkeu na samo tri boda. Otpor gostiju slomljen je u 25. minuti, nakon što je Jurica Vranješ odličnom loptom uposlio Klosea, koji nesebično dodaje za Hunta, kojem nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu.

Eventualnu rezultatsku neizvjesnost svojim drugim pogotkom u 73. minuti razriješio je Hunt, ovaj put na dodavanje Diega, a sjajnu partiju mladi je njemački reprezentativac okrunio hat-trickom u 76. minuti, ponovno na dodavanje Diega, za konačnih 3:0. Jurica Vranješ odradio je svih 90 minuta za domaćine, dok je Ivo Iličević bio na gostujućoj klupi.

U sličnoj situaciji kao i Werder, bio je i Bayern, s tim da su Bavarci jednim dijelom mislima već bili na uzvratnom susretu četvrfinala Lige prvaka protiv madridskog Reala. Ipak, na strani Bayerna bila je tradicija, budući da Hertha u Berlinu nije svladala Bayern punih pet godina.

Nakon nervoznih i rastrganih prvih pola sata igre, Bayern je iz prve prave prigode stigao u vodstvo. Nakon ubačaja Sagnola iz kuta, Fiedler brani udarac Podolskog, no na odbijenu loptu najbolje reagira Salihamidžić i dovodi goste u vodstvo. Tek što su domaćini krenuli s centra, raspoloženi Salihamidžić oduzima loptu, upošljava Podolskog, a Prinz Poldi sa 15-ak metara zabija loptu u desni donji kut nemoćnog Fiedlera.

Nadu domaćinima u preokret vraća Gimenez, koji glavom u 58. minuti smanjuje na 1:2. Ipak, samo 10 minuta kasnije Bayern je ponovno nemilosrdan. Podolski gura loptu u trk Makaayu, a Nizozemac u svom stilu sa ruba 16-erca matira Fiedlera i vraća na dva razlike za goste. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima; u 82. minuti stoper domaćina Van Burik odlično se snalazi u 16-ercu i smanjuje na 2:3. Ipak, nervozni domaćini nisu smogli snage za treći pogodak, a u tome im nije pomogao ni drugi žuti karton Josipa Šimunića u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Za razliku od Werdera i Bayerna, drugoplasirani Stuttgart nije uspio upisati tri boda i tako doći na samo bod zaostatka Schalkeu. Švabe su gostovale u Leverkusenu i upisale potpuno zaslužen poraz od 3:1. Nakon što Straller u 13. minuti nije iskoristio odličnu prigodu za goste, kazna je uslijedila u 19. minuti, kada Voronin iz neposredne blizine zabija za vodstvo Apotekara. Samo tri minute kasnije novi šok za goste. Babić je sjajno ubacio s lijeve strane, a omalenom Freieru nije bilo teško pogoditi glavom sa pet metara.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Definitivna potvrda domaće pobjede stigla je u 60. minuti, kada Juan u 3:0 pretvara ubačaj Schneidera iz slobodnog udarca. Da gosti Bay Arenu ne napuste bez počasnog pogotka pobrinuo se Brazilac Cacau pogotkom za 3:1 u 73. minuti. Svih 90 minuta, uz žuti karton u 23. minuti, odradio je Marko Babić.

Nakon što je tijekom vikenda uspješno preskočio Alemanniju i plasirao se u polufinale Kupa, Wolfsburg je ovaj put ugostio fenjeraša, Borussiju iz Mönchengladbacha. Iako su gostima bodovi potrebni kao suho zlato, ni domaćini nisu u puno boljoj poziciji, tako da je uoči susreta na Vukovima bio imperativ osvajanja tri boda. U vrlo izjednačenom i otvorenom susretu, o pobjedniku je odlučila 79. minuta, kada branič domaćina Makiadi glavom zabija za, kako se pokazalo, tri boda Wolfsburga.

Vrlo neizvjestan susret vidjeli su gledatelji u Bielefelud, gdje su snage odmjerili domaća Arminia i Nürnberg. Domaćinima je igrala samo pobjeda, budući da su zahvaljujući seriji od 11 susreta bez pobjede skliznuli u zonu ispadanja. Da će domaći navijači i danas izgubiti puno živaca nagovijestio je Ivica Banović, koji u 16. minuti dovodi goste u vodstvo. Domaćinima je dugo trebalo da se oporave od primljenog pogotka, no učinili su to u najboljem mogućem trenutku. Naime, Kucera u posljednjim trenucima prvog dijela zabija za 1:1.

Nastavak susreta domaćini otvaraju kao iz snova. Već u 50. minuti Reinhardt u svom 16-ercu ruši Böhmea, a najopasniji napadač domaćina, Artur Wichniarek, sa bijele točke zabija za 2:1. Kada su domaći navijači već pomislili kako se utakmica bliži mirnom kraju, Engelhardt, koji je u 57. minuti zamijenio Banovića, zabija za 2:2. Međutim, samo tri minute kasnije Reinhardt se definitivno pretvara u tragičara utakmice, poklon loptom izbacivši u mrtvu šansu Böhme, što bivši njemački reprezentativac ne propušta kazniti i donosi Arminiji zlata vrijedna tri boda.

U gotovo identičnoj situaciji kao Arminia našao se i frankfurtski Eintracht, koji je uoči gostovanja zahuktalog Hannovera još uvijek čekao na prvu pobjedu u nastavku prvenstva. Domaći navijači strijepili su sve do 58. minute, kada tko drugi doli Takahara zabija za 1:0. Sve dvojbe oko pobjednika riješene su u 74. minuti pogotkom Thurka za 2:0 i bijeg Eintrachta iz zone najugroženijih.

Bundesliga, 24. kolo, rezultati:
Werder Bremen - Bochum 3:0, Leverkusen - Stuttgart 3:1, Arminia Bielefeld - Nürnberg 3:2, Wolfsburg - Borussia (M) 1:0, Hertha - Bayern 2:3, Frankfurt - Hannover 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!