Rukomet

Slatka Balićeva osveta, pad Köln Arene

Petar Plevnik • ponedjeljak, 05.03.2007.

Nakon što je još u petak Kiel eliminirao Veszprem, tijekom vikenda saznali smo imena preostala tri polufinalista rukometne Lige prvaka. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Portland San Antonio eliminirao je europskog prvaka Ciudad Real, dok je Valladolid izbacivanjem Gummersbacha osvetio ispadanje Barcelone od Flensburga...

Iako su europski prvaci u vruću Pamplonu doputovali sa prednošću od pet pogodaka, malo je tko vjerovao da će "rukometni dream team" ispustiti prednost iz prvog uzvrata. Nakon pola sata igre domaćini su uspijeli steći tri pogotka prednosti, da bi u nastavku susreta uslijedio pravi uragan Balića i društva. Po prvi puta do željenih šest razlike domaćini su stigli u 46. minuti (29:23), da bi do kraja susreta prednost Portlanda narasla na konačnih 37:29.

Sjajnu partiju u redovima domaćina pružio je Ivano Balić, koji je postigao osam pogodaka, dok se Davor Dominiković jednom upisao u strijelce. Uz raspoloženog Balića, prvo ime susreta bio je Norvežanin Kjelling sa 10 pogodaka. Kod gostiju najraspoloženiji Mirza Džomba i Urios sa šest pogodaka, dok je Petar Metličić postigao dva pogotka.

Poraz od 10 pogodaka razlike u Flensburgu ipak se pokazao prevelikim teretom za Barcelonu. Gosti iz Njemačke bez većih su problema izdržali pritisak u Blaugrani i kući se vraćaju sa minus pet. U prvom dijelu Barca nikako nije uspijevala stvoriti veću prednost, pa se na odmor otišlo sa prednošću španjolske momčadi od tek dva gola (14:12). Najviše što su domaćini uspijeli napraviti u nastavku susreta je doći do pet pogodaka prednosti, s kojom razlikom je susret i završen (34:29).

U redovima Barcelone najbolji Barrufet sa 16 obrana, dok je Tomas postigao devet pogodaka. Venio Losert upisao je dvije obrane, dok se Igor Vori nije upisao u strijelce. Kod Flensburga odličan Beutler sa 17 obrana, dok je od strijelaca najraspoloženiji bio Knudsen sa šest pogodaka. Blaženko Lacković tri se puta upisao u strijelce.

Osveta za ispadanje od Barcelona od Flensburga stigla je od strane Valladolida, kojem je nakon 36:36 u Valladolidu malo tko davao šanse za prolaz u neosvojivoj Köln Areni. Već je prvo poluvrijeme (18:17) nagovjestilo kako sastav Juana Pastora neće biti lak zalogaj za Nijemce, da bi u drugom dijelu uslijedio veliki preokret Španjolaca.

Pogotkom Argentinca Gulla u 38. minuti Valladolid dolazi u vodstvo (23:24), koje domaćini nisu uspijeli sustići do kraja susreta, tako da su gosti, na razočaranje preko 16 000 gledatelja, slavili sa 32:34, izborivši polufinale u svom prvom nastupu u Ligi prvaka. Nezaustavljiv je u redovima gostiju bio upravo Gull sa 10 pogodaka, dok kod domaćina najbolji Ilić sa devet pogodaka. Vedran Zrnić tri se puta upisao u strijelce.

Liga prvaka, četvrtfinale, rezultati uzvratnih utakmica:
THW Kiel - MKB Veszprem 39:32 (prva utakmica 36:39)
FC Barcelona - SG Flensburg-Handewitt 34:29 (21:31)
VfL Gummersbach - CBM Valladolid 32:34 (36:36)
Portland San Antonio - BM Ciudad Real 37: 29 (21:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!