Rukomet

Alilović u Zagrebu, Balić u Kielu

Petar Plevnik • utorak, 06.03.2007.

U sjedištu Europske rukometne federacije u Beču održan je ždrijeb polufinalnih parova europskih kupova u muškoj konkurenciji. Jedini hrvatski predstavnik, Zagreb CO, finalni će susret Kupa kupova pokušati izboriti protiv španjolskog predstavnika Ademar Leona. Ipak, najviše pozornosti privukli su parovi Lige prvaka, gdje su na rasporedu dva njemačko - španjolska obračuna, dvoboj Flensburga i Valladolida te Portland San Antonia i Kiela...

Iako su uoči ždrijeba iz redova Zagreb Croatia Osiguranja kao protivnika priželjkivali sarajevsku Bosnu, ždrijeb je put u Sarejevo dodijelio HSV-u, dok će Zagreb snage odmjeriti sa trenutno četvrtoplasiranom momčadi španjolske lige, Ademarom iz Leona, koja se ipak čini nešto boljim izborom od njemačkog HSV-a.

Osim hrvatskog vratara Mirka Alilovića, u momčadi Ademar Leona je čitav niz, što bivših što sadašnjih, reprezentativaca svojih zemalja (Garralda, Entrerrios, Jakobsen, Laluška, Krivošljikov, Sigurdsson). Ipak, bivša momčad Petra Metličića više ne predstavlja sam europski vrh, tako da se Zagreb, uz dobar rezultat u prvom susretu, koji je na rasporedu 24. ožujka u Zagrebu, ima pravo nadati se eventualnom plasmanu u finale.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Najviše uzbuđenja donijelo je izvlačanje polufinalnih parova Lige prvaka. Tako će Ivano Balić i Davor Dominiković, nakon što su u četvrfinalu izbacili branitelja naslova Ciudad Real, morati na noge Zvonimiru Serdarušiću i super jakom Kielu. U drugom polufinalnom susretu Flensburg je favorit protiv Valladolida, no bio je to i Gummersbach, pa je momčad Juana Carlosa Pastora na iznenađenje svih izborila plasman među četiri.

U Kupu EHF-a, već po tradiciji, glavnu ulogu igraju Nijemci. Iako je među četiri momčadi ostala samo jedan njemački predstavnik, Magdeburg, sastav Bogdana Wente ne bi trebao imati previše problema sa Grasshopersom, dok će drugog finalista odlučiti dvoboj danskog Skjerna i španjolskog Aragona.

Liga prvaka, polufinale:
Flensburg - Valladolid
Portland San Antonio - Kiel

Kup kupova, polufinale:
Bosna Sarajevo - HSV Hamburg
Zagreb CO - Ademar Leon

Kup EHF-a, polufinale:
SC Magdeburg - Grasshopper Zürich
Skjern Handbold - BM Aragón

(Prvi susreti na rasporedu su 24./25. ožujka, dok su uzvrati tjedan dana kasnije)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!