Rukomet

Magdeburgu derbi, Kiel gazi sve pred sobom

Petar Plevnik • petak, 09.03.2007.

Kao što to nerijetko biva, Nijemci su 22. kolo Bundeslige protegnuli na gotovo tjedan dana. U najzanimljivijem susretu kola Magdeburg je na domaćem parketu svladao Lemgo, dok su nove pobjede upisali i Kiel, Flensburg, HSV i Gummersbach. Od hrvatskih igrača najbolji učinak ponovno je ostvario Vedran Zrnić...

22. kolo započelo je još prošlog petka, sa dva dvoboja izravnih konkurenata u borbi za opstanak, Wetlzara i Lübbeckea te Mindena i Ballingena. U oba susreta bilo je neizvjesno, no na kraju su slavili domaćini. U pobjedi Wetlzara od 29:28 sa četiri je pogotka sudjelovao Krešo Ivanković. Minden je pak slavio sa 27:25, ponajviše zahvaljujući osam pogodaka Gudjonssona.

Središnji susret kola igran je u Magdeburgu, gdje su snage odmjerili istoimeni domaćin i Lemgo. U neizvjesnom susretu, s doška pogrešaka na obje strane, u završnici su s(p)retnijim pokazali domaćini, koji su upisali pobjedu od 30:28. Sjajan je u redovima Magdeburga bio Poljak Bielecki sa 12 pogodaka, dok kod gostiju najbolji Kehrmann sa šest pogodaka.

Do važne pobjede u borbi za europske kupove stigao je Göppingen, slavivši u Wilhemshavenu. Iako su domaćini na odmoru imali čak pet pogodaka prednosti (16:11), u nastavku susreta gosti predvođeni Vukašinom Rajkovićem sa devet pogodaka dolaze do konačnih 27:29. Kod domaćina sedam pogodaka Schrödera, dok se Kristijan Ljubanović tri puta upisao u strijelce.

HSV je lakoćom došao do bodova u Düsseldorfu, svladavši istoimenog domaćina sa 36:27. Goste je do pobjede predvodio Yoon sa devet, dok su G.Gille i Stefan Schröder postigli po šest pogodaka. Kod domaćina po šest pogodaka Berblingera i Navarina.

Nakon izbacivanja Veszprema iz Lige prvaka, Kiel je pun samopouzdanja stigao u goste Melsugenu i počastio se pobjedom od čak 46:31. Sjajan je u pobjedi Zebri bio Klein sa 12 pogodaka, Andersson je postigao devet, a Ahlm osam pogodaka. Kod domaćina prvi strijelac Kraus sa šest pogodaka.

Još jedan polufinalist Lige prvaka, Flensburg, na domaćem je parketu svladao Kronau/Östringen sa 32:28. Umorni domaćini teško su lomili otpor neugodnih gostiju, da bi na kraju ipak upisali zasluženu pobjedu, ponajviše zahvaljujući Lijewskom sa osam pogodaka. Kod gostiju šest pogodaka Slezaka.

Gummersbach nije imao previše vremena razmišljati o porazu od Valladolida i oproštaju od Lige prvaka, budući da ga je već u srijedu čekalo neugodno gostovanje kod Großwallstadta. Ipak, momčad Alfreda Gislassona smogla je snage i došla do dva vrijedna boda u borbi za naslov.

Goste je do konačnih 33:26 predvodio Momir Ilić sa sedam pogodaka, dok se Vedran Zrnić pet puta upisao u strijelce, dva puta sa linije sedam metara. Kod domaćina najbolji Oechsler sa šest pogodaka.

Susret između Hildesheima i Nordhorna na rasporedu je 15. travnja.

Bundesliga, 22. kolo, rezultati:
HSG Wetzlar - TuS N-Lübbecke 29:28, GWD Minden - HBW Balingen/W. 27:25, Wilhelmshavener HV - Frisch Auf Göppingen 27:29, HSG Düsseldorf - HSV Hamburg 27:36, MT Melsungen - THW Kiel 31:46, SC Magdeburg - TBV Lemgo 30:28, TV Großwallstadt - VfL Gummersbach 26:33, SG Flensburg-Handewitt - SG Kronau/Östringen 32:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!