Rukomet

Kljaić krenuo porazom, Zrnić za deset

Petar Plevnik • nedjelja, 11.03.2007.

Nakon 22. kola, koje se protegnulo na gotovo tjedan dana, Nijemci su tijekom vikenda odigrali 23. kolo Bundeslige. Najuzbudljivije je bilo u derbiju kola u kojem je Lemgo svladao Flensburg i tako omogućio vodećem Kielu da se odvoji od pratnje. Velimir Kljaić debitirao je porazom, dok je još jednu dojmljivu partiju pružio Vedran Zrnić...

Iako je do kraja prvenstva ostalo još 11 kola, poraz Flensburga u Lemgu vrlo bi se lako mogao pokazati ključnim u raspletu prvenstva. Iako su gosti na odmoru imali tri pogotka prednosti (11:14), u nastavku susreta domaćini rade preokret te u posljednjih 10 minuta stvaraju nedostižnih 34:30. Sjajnu partiju u redovima domaćina pružio je Čeh Jicha sa 10 pogodaka, dok gostima nije pomoglo ni sedam pogodaka našeg Blaženka Lackovića.

Poraz Flensburga objeručke je prihvatio Kiel i lakom pobjedom protiv Mindena (36:29) pobjegao pratnji na dva boda prednosti. U novom slavlju Zebri najučinkoviti je bio Klein sa devet pogodaka, dok kod gostiju 10 pogodaka Justa.

Nakon pobjede na neugodnom gostovanju kod Großwallstadta, Gummersbach se lakoćom obračunao sa Wetzlarom. Gosti su Gummersbach napustili sa minus sedam (34:27) i to ponajviše zahvaljujući sjajnom Vedranu Zrniću, koji je postigao 10 pogodaka, uz 100%-tni učinak iz sedmeraca (4/4). Kod gostiju sedam pogodaka Karipidisa, uz dva pogotka Kreše Ivankovića.

Još uvjerljivi bio je HSV, koji je sa 41:29 na domaćem parketu svladao Hildesheim. Domaćine su do nove pobjede predvodili Pungartnik sa devet te Yoon sa sedam pogodaka, dok kod gostiju po sedam pogodaka Lakenmachera i Matovića.

Očekivanu pobjedu upisao je i Nordhron, kojem je bilo dovoljno i pola sata dobre igre u nastavku kako bi na domaćem parketu svladao Wilhemshaven. U pobjedi domaćina od 30:26 istaknuo se Jan Filip sa sedam pogodaka, dok se Goran Šprem dva puta upisao u strijelce. Kod gostiju po šest pogodaka Schrödera i Bedzikowskog, dok je Kristijan Ljubanoviž postigao tri gola.

U mini derbiju kola Magdeburg je ugostima svladao Göppingen i tako održao priključak u borbi za jedno od prva tri mjesta koja vode u Ligu prvaka. U slavlju gostiju od 29:26 istaknuli su se Abati sa devet te Kretzschmar sa osam pogodaka, dok kod domaćina sedam pogodaka Krausa.

Neizvjesno je bilo i u dvoboju dvaju kandidata za europske kupove, Kronau/Östringena i Großwallstadta, u kojem su sa 28:26 slavili gosti. Najbolji u redovima gostiju Oechsler sa šest, dok domaćinima nije pomoglo ni čak 12 pogodaka Velikog.

Velimir Kljaić teško da je mogao zamisliti teži početak na klupi Lübbecke. Naime, njegova nova momčad ugostila je izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, Melsungen, i doživjela poraz. Gosti su se pokazali s(p)retnijom momčadi, slavivši sa 27:26, ponajviše zahvaljujući devet pogodaka Hazla. Kod domaćina najbolji Hermann sa devet pogodaka.

U drugom dvoboju davljenika, Ballingena i Düsseldorfa uvjerljivo su slavili domaćini (30:22), koje je do pobjede predvodio Strobel sa šest pogodaka, dok kod gostiju pet pogodaka Berblingera.

Bundesliga, 23. kolo, rezultati:
HSG Nordhorn - Wilhelmshavener HV 30:26, TuS N-Lübbecke - MT Melsungen 26:27, VfL Gummersbach - HSG Wetzlar 34:27, HSV Hamburg - Eintracht Hildesheim 41:29, Frisch Auf Göppingen - SC Magdeburg 26:29, HBW Balingen/W. - HSG Düsseldorf 30:22, TBV Lemgo - SG Flensburg-Handewitt 34:30, THW Kiel - GWD Minden 36:29, SG Kronau/Östringen - TV Großwallstadt 26:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!